Annonce:
Annonce:

Renault bekræfter: Vi har ansat vores erfarne kører

Det ene af to Renault-sæder er nu officielt besat for næste sæson. Fredag bekræftede Renault, at tyske Nico Hülkenberg har skrevet under på en kontrakt

Annonce:
Følg Formel 1

Fredag markerer dagen for udløbet af Kevin Magnussens forlængede option med Renault, men det var ikke danskeren, der blev præsenteret som ny kører for 2017-sæsonen.

I stedet offentliggjorde det franske fabriksteam, at man - helt som rygtestrømmen har fortalt ugen igennem - har skrevet en fler-årig aftale med tyske Nico Hülkenberg, der skifter fra Force India.

- For at kunne tage det næste skridt, havde vi brug for en erfaren kører, der stadig er sulten efter podiet. Nico Hülkenberg opfylder den beskrivelse perfekt, og er en perfekt tilføjelse i forhold til, hvad vi gerne vil opnå, siger bestyrelsesformand Jérôme Stoll i en pressemeddelelse på Renaults hjemmeside og fortsætter med at rose sin nye tyske kører.

Artiklen fortsætter under billedet
54449534.jpg 

Annonce:

Stadig et sæde i spil
Hvem der skal sidde i det andet sæde hos Renault i 2017 er fortsat uvist, men danske Kevin Magnussen og franske Esteban Ocon er de primære favoritter. Finske Valteri Bottas er også i spil, men ifølge finske medier er han meget tæt på at forlænge sin aftale med Williams.

Kevin Magnussens option med Renault, hvor han ikke må tale med andre teams, udløber ved midnat fredag. Men det forventes fortsat at Magnussen-lejren satser på at fortsætte arbejdet med franskmændene, og dermed få tysk makkerskab til næste sæson.

Nærmest samtidig med, at Renault bekræftede Hülkenberg, lagde Magnussen dette tweet ud
Kevin Magnussen tweet

- Jeg er meget glad for at slutte mig til Reanult. Renault har altid været en stor spiller i motorsportsverdenen og vækker mange gode minder: I sin tid med Renault gjorde Michael Schumacher ikke bare Tyskland til en F1-nation, han startede også min lyst og indre ild i forhold til at køre ræs, siger Nico Hülkenberg i samme pressemeddelelse, hvor han også lægger vægt på glæden ved at komme til et fabrikshold.

Renault bekræfter hulken tweet

Annonce:

Havde kontrakt med Force India
Det indisk ejede Force India meddelte tidligere på dagen, at man havde givet Hülkenberg tilladelse til at forlade holdet efter denne sæson, selvom man havde kontrakt for 2017. Den 29-årige tysker har en poleposition i sin karriere, men er aldrig endt på podiet.

Han har desuden vundet Le Mans i sin debut i 2015 og sluttede som nummer ti i sidste sæsons Formel 1. Tidligere har han kørt for Williams og Sauber. Inden da vandt han tilbage i 2009 GP2-serien.

Tyskeren kører dog sæsonen færdig for Force India, der lidt overraskende ligger flot til i konstruktørernes mesterskab, hvor man kan nå en fjerdeplads.

Hvem der overtager det ledige sæde hos Force India er endnu ikke bekræftet, men også her er franske Esteban Ocon - der er på kontrakt hos Mercedes - i spil. Også Pascal Wehrlein nævnes som mulig kører hos inderne, der kører med Mercedes-motor.

Alt tyder på, at Hulkenberg får to år hos Renault. Og scorer en kongeløn. Det kan du blive klogere på her

Afslører lukrativ aftale: Derfor tager Hülkenberg til Renault

Du kan blive klogere på kørerkabalen i denne artikel:

Endelig beslutter Renault sig: Sådan står Kevin

Det er overhalinger som denne, der bekræfter Hülkenbergs kvaliteter som racerkører:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: