Annonce:
Annonce:

Renault-boss: Derfor valgte vi Kevin

Frédéric Vasseur forklarer, hvorfor det blev danskeren, der skal køre Renault tilbage til F1-toppen

Kevin Magnussen glæder sig til igen at køre F1-ræs. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen glæder sig til igen at køre F1-ræs. (Foto: Jan Sommer)
Annonce:
Følg Formel 1

Det var kombinationen af talent, ærgerrighed og erfaring, der fik Renault til at vælge Kevin Magnussen som manden, der skal styre det franske Formel 1-team tilbage til toppen af verdens fornemmeste motorsportsserie.

Det fortæller Renaults teamchef i et interview på det franske teams hjemmeside.

Formel 1-professoren afslører: Derfor bliver jeg ikke Kevins chef

- Kevin har en god blanding af erfaring og ungdom. Han havde en stærk sæson hos McLaren for to år siden, og han viste sine evner i junior-kategorier som Formel Renault 3.5. Han kan have sejre og mesterskaber som mål, fordi han har talentet, siger Vasseur.

Kevin: Sådan er Renault:

Han peger på, at de manglende timer i en racerbil siden debut-sæsonen i Formel 1 kan ende med at være til Magnussen Renaults fordel.

Annonce:

- Det faktum, at han manglede køretid sidste år, vil motivere ham, og han vil være utålmodig efter at komme tilbage. Det er vigtigt for os, for vi ved alle, at 2016 ikke bliver en let sæson. Vi kender vores udgangspunkt, og vi ved, at vi har brug for motiverede personligheder som Kevin, der kan arbejde hårdt, vurderer Frédéric Vasseur.

Kevin Magnussen var slet ikke Frédéric Vasseurs førstevalg. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen var slet ikke Frédéric Vasseurs førstevalg. (Foto: Jan Sommer)

Reanults teamchef erkender, at holdet skal levere fra første færd, selvom det ikke er realistisk at tænke i VM-baner i den kommende sæson.

- Vi kender vejen, og vi skal levere varen i løbet af de kommende tre sæsoner. Det første, vi skal, er at bygge teamet op som en samlet organisation og sikre, at alle arbejder godt sammen. Vores første prioritet er at sikre, at alt kører glat. Jeg ønsker ikke kun at fokusere på processen. Jeg ved, at vi skal skabe succes - og at vi skal levere hurtigt. Der er en masse at gøre, siger Vasseur, der forleden erkendte, at Kevin Magnussen slet ikke var hans førstevalg.

Udsalg: Formel 1-sæde til halv pris

Det var Belgiske Stoffel Vandoorne, men til 'Mini-Mags' held ønskede McLaren ikke at slippe ham, forklarede Vasseur til  den belgiske avis La Dernière Heure.

Annonce:

- Vi blev nødt til at slå den idé ud af hovedet igen. Han har kontrakt med McLaren, og de ville ikke lade ham gå. Vi havde brug for én, der var ledig, og derfor endte vi med Kevin (Magnussen), forklarede Renaults teamchef.

Uanset om han var førstevalg eller ej, så lover Kevin Magnussen, at han trods - eller måske nærmere i kraft af - den manglende køretid er fysisk skarpere end nogensinde tidligere.

- Fordi jeg ikke kørte løb sidste år, havde jeg faktisk mere tid til at træne, og derfor føler jeg mig meget fit. Jeg er fysisk klar. Jeg har ikke haft en masse tid i en racerbil, men i den tid, jeg har haft, har det føltes godt. Jeg var allerede overrasket over, hvor hurtigt jeg vænnede mig til at køre igen efter tiden udenfor bilen. Jeg var tilbage i den gamle stil med det samme, da jeg testede Porsches Le Mans-bil. Det har været det samme, hver gang jeg har siddet i en Formel 1-bil. Jeg er klar, siger han til Renaults hjemmeside og erkender samtidig, at han glæder sig som et lille barn til at være tilbage en velfungerende racerbil.

Formel 1-babe hånede dansk kører: Nu svarer han tilbage

Annonce:

- Det er en fantastisk følelse, og det betyder så meget. Det er ikke kun en Formel 1-racer, det er en top-racer. Renault kommer til at køre om VM i fremtiden. Det kan godt være, at det er en opbygningsfase, men de er med for at vinde, og det er en målsætning, jeg deler. Jeg kan næsten ikke forstå, at jeg er en del af det, siger danskeren, som indrømmer, at de seneste to år har været en heftig omgang.

- Det har været karakterdannende. Jeg havde en sæson med McLaren i 2014, og jeg følte, at det gik rimelig godt at være oppe mod en tidligere verdensmester, siger han om makkerskabet og konkurrencen med Jenson Button.

- At blive erstattet året efter var hårdt, selvom de kørere, holdet valgte, var meget stærke. Jeg havde kørt ræs hvert år, siden jeg var seks, så det var ikke en del af mine planer at sidde udenfor, fortæller Kevin Magnussen, der er klart til at udnytte chancen for at bevise, at han hører til bag et F1-rat.

Annonce:

- Forhåbentlig får jeg bevist en masse ting. Jeg er ekstremt motiveret efter et helt år udenfor. Jeg har siddet på sidelinjen under løbene i så mange weekender, og jeg er sulten efter at komme tilbage og vise mit værd, siger Kevin Magnussen, der gør officielt comeback som Formel 1-kører, når sæsonen åbner i Australien 20. marts.

Ro på Kevin: Du skal vente til 2025

Her er Kevins forventninger til sit F1-comeback:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: