Renault-boss sætter ord på Kevin-kollision

Frédéric Vasseur er tilfreds med måden, Kevin Magnussen og Jolyon Palmer har lagt låg på deres sammenstød i Spaniens Grand Prix

- Uheldet er bestemt en lukket sag, og der er ikke mere at sige omkring det, fortæller Renaults sportsdirektør, Frédéric Vasseur om sammenstødet mellem Jolyon Palmer og Kevin Magnussen i Spaniens Grand Prix. (Foto: Jan Sommer)
- Uheldet er bestemt en lukket sag, og der er ikke mere at sige omkring det, fortæller Renaults sportsdirektør, Frédéric Vasseur om sammenstødet mellem Jolyon Palmer og Kevin Magnussen i Spaniens Grand Prix. (Foto: Jan Sommer)

Det kunne være endt i en pinlig brøler for Renaults vedkommende. Få hundrede meter før afslutningen på Spaniens Grand Prix forsøgte Kevin Magnussen at klemme sig forbi holdkammeraten Jolyon Palmer, og det endte med kontakt mellem de to kørere.

Begge biler fortsatte dog til stregen uden problemer, hvorefter den danske del af kørerduoen blev tildelt en straf af dommerne for sin handling.

Sagen blev dog lukket der. For internt i Renault har der ikke været grund til at træde mere i hændelsen, som Magnussen selv var ude og beklage efterfølgende.  Det franske team er for længst kommet videre.

Fokus er rettet mod Monacos Grand Prix, og holdets sportsdirektør Frédéric Vassuer mener, at luften blev renset på fornem vis i kølvandet på den lille batalje i Barcelona. Og der har hverken været påtale til Magnussen eller Palmer.

Det fortæller Renault-bossen i en pressemeddelelse forud for næste weekends løb i det franske fyrstedømme.

- I forhold til vores uheld har jeg overhovedet ikke haft behov for at sige noget. Hverken til den ene eller den anden. Kevin og Jolyon havde en åben og ærlig snak sammen efter løbet, og det var godt at se, at de tog det op på en direkte måde i mellem hinanden, siger Vasseur.

- Efter min opfattelse er det den bedste måde at håndtere situationer som denne. Vi tabte ikke noget som hold. Uheldet er bestemt en lukket sag, og der er ikke mere at sige omkring det, fortæller sportsdirektøren.

Sådan ser straffen til Kevin Magnussen ud sort på hvidt:

Om hændelsen på sidste omgang har Kevin Magnussen forklaret, at han op til forsøget på overhalingen havde følt, at han på sine nye soft-dæk hentede masser af tid på de foranliggende biler.

Derfor var det nærliggende at give angrebet på Palmer et skud.  Om end danskeren efterfølgende fortrød handlingen og altså også undskyldte.

Men det er en svær balance. For som Magnussen i det seneste pressemateriale fra Renault giver udtryk for, handler det om at blive ved med at tro på, at man kan indhente folk foran sig. Uanset hvor kort tid, der resterer af et grand prix. Og hvor sort det eventuelt ser ud.

- Du bliver nødt til at presse på helt ind til afslutningen af løbet. Selv hvis det ser ud til, at du er langt væk fra pointene, siger Magnussen.

- Du ved aldrig, hvad der kan ske oppe foran. Nogle kan ende med ikke at fuldføre, der kan opstå et uheld mellem dine rivaler eller en kører kan blive diskvalificeret. Hver en position tæller, lyder det fra danskeren.

Se sammenstødet mellem Magnussen og Palmer her:

Det bliver bestemt ikke negativt for Kevin Magnussen, at Formel 1-reglerne ændres for 2017. Tværtimod, mener Ronnie Bremer. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 'Nye regler gavner Kevin'

Formel 1-kørerne får mere magt fra næste sæson af. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Nye Formel 1-regler på plads: Mere magt til køreren

Kevin Magnussen blev straffet for sin duel med Jolyon Palmer i Barcelona. Generelt er der for kort til straf i sporten, mener sportschefen for Dansk Automobil Sports Union (DASU), Bo Baltzer Nielsen. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Formel 1-ekspert: Det er gået for vidt

33 kommentarer
Vis kommentarer