Renault-boss storsviner Kevin: Her er de hårde beskyldninger

Renault-direktøren Cyril Abiteboul går i gigantisk offensiv mod Kevin Magnussen, der ifølge den franske boss både skuffede i forhold til præstationer og attitude

Cyril Abiteboul er skuffet over Kevin Magnussen, der ifølge franskmanden manglede disciplin. (Foto: Jan Sommer)
Cyril Abiteboul er skuffet over Kevin Magnussen, der ifølge franskmanden manglede disciplin. (Foto: Jan Sommer)

Det er ingen hemmelighed, at Kevin Magnussen og Renault-direktøren Cyril Abiteboul af og til har haft svært ved at komme overens med hinanden.

Det langtrukne forløb omkring danskerens kamp for en kontraktforlængelse sidste år, hvor frustrationen af og til kom til udtryk i medierne, udgjorde særligt et stridspunkt mellem de to parter.

Men derfra og til det verbale angreb, som Abiteboul lancerer i et nyligt offentliggjort interview med motorsportsmediet Auto Hebdo, er der alligevel et godt stykke vej. Magnussen agerer således skydeskive for en mindre salve af beskyldninger, som danskerens nu tidligere chef er afsender på.

Her kaster Abiteboul blandt andet lys over bruddet med Magnussen, som ifølge Renault-direktøren fejlede på flere parametre.

- Magnussen kunne sagtens være det mest naturlige valg, da vi ønskede at bevare en bestemt linje. Ikke desto mindre var der en (Jolyon Palmer, red.), der gjorde fremskridt, mens en anden gik i stå. Personligt har Magnussen skuffet mig. Med sine præstationer og sin opførsel, siger Abiteboul ifølge f1i.com, hvor interviewet er citeret.

I forbindelse med forrige sæsons sidste Grand Prix fortalte den franske Renault-direktør til Ekstra Bladet, at det langtrukne forløb i forhold Magnussens muligheder for en kontraktforlængelse, hang sammen med, at teamet ønskede at give ham de bedste muligheder.

Han fik en chance over en lang periode for at bevise sit værd, men i denne proces fejlede Magnussen dog, lød dommen fra Abiteboul.

Kevin Magnussen skaffede syv VM-point til Renault, mens holdkammeraten Jolyon Palmer kørte et enkelt hjem. Det blev dog briten, der fik sin kontrakt forlænget. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen skaffede syv VM-point til Renault, mens holdkammeraten Jolyon Palmer kørte et enkelt hjem. Det blev dog briten, der fik sin kontrakt forlænget. (Foto: Jan Sommer)

Manglede disciplin
I interviewet med Auto Hebdo beskriver bossen nu nogle af de årsager, der førte til, at det blev Jolyon Palmer og ikke Kevin Magnussen, der fik lov at blive hos Renault. Og det handlede ikke om danskerens kunnen bag et rat. Nærmere hans forvaltning af evnerne.

- Han er et naturtalent, men han har ikke nok disciplin og finder hele tiden på for mange undskyldninger, siger Abiteboul.

- Der var flere grandprixer, hvor Palmer ikke var til stede om fredagen (træning, red.) for derefter at forbedre sig konstant, mens Magnussen har været god til at 'falde sammen' regelmæssigt.

- Palmer gør hastige fremskridt - i Formel 1 som i GP2, hvor han havde flere sæsoner i konkurrence med Vandoorne. Han er i hvert fald inde i en god udvikling. Med det i tankerne udledte vi, at han ville være bedre for os i 2017, siger Abiteboul.

Selv har Kevin Magnussen fortalt, at Renault tilbød ham en ny kontrakt, men da den kun lød på et enkelt år, afslog han den model. Danskeren følte ganske enkelt ikke, at det franske team havde tillid til, at han kunne løfte opgaven på den lange bane.

- Det føles ikke som om, Renault ville mig nok. Jeg hørte så meget om, hvor mange kørere der havde fået tilbud. Det var alt for meget snak om sponsorater og ting, der ikke havde med præstationer at gøre. Det virkede ikke, som om de ville have mig, fordi de troede på mig, sagde Magnussen til Ekstra Bladet under det brasilianske grandprix.

Han er ikke den eneste udskiftning, som Renault oplever forud for den kommende sæson. Onsdag blev det bekræftet, at teamchef Frederic Vasseur fratræder sin stilling med omgående virkning.

Kevin Magnussen kan lægge Renault bag sig og glæde sig til at prøve kræfter med Haas. Et skifte, der begejstrer Jason Watt:

Se også: Teamchef kæmpede for at beholde Kevín: Nu er han fyret

Se også: Frustreret Magnussen: Så tæt var jeg på at forlade Formel 1

Se også: Kevin åbner op: Der var rod i ledelsen hos Renault

293 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere