Annonce:
Annonce:

Renault-bossens hårde afskedssalut: Usmart farvel fra Kevin

Bruddet med Renault kunne have været håndteret mere elegant af Kevin Magnussen, mener direktøren Cyril Abiteboul

Annonce:
Følg Formel 1

ABU DHABI (Ekstra Bladet): Forholdet mellem Renault-direktøren Cyril Abiteboul og Kevin Magnussen har i den afgørende del af sæsonen været alt andet end ligetil.

Som afsløret af Ekstra Bladet under Singapores Grand Prix har genopbygningen af Renault også budt på interne magtkampe mellem de mange chefer.

Cyril Abiteboul hører til dem, som ikke har været fan af de gange, danskeren har luftet frustrationer til både dansk og udenlandsk presse om den langstrakte kørerbeslutning.

Kevin Magnussen sluttede sit sidste løb i gult af med at takke Renault for at have genoplivet danskerens Formel 1-karriere, hvilket han altid vil være dem taknemmelig for.

Hvilket han også bør, mener Cyril Abiteboul. Men franskmanden ville ønske, at deres veje kunne have skiltes på en pænere måde.

Annonce:

- Det har været ret offentligt, at Kevin var frustreret over Renaults beslutning, og tiden den tog. Jeg har forklaret ham, at der var en grund til, hvorfor det tog os så længe, sagde Abiteboul søndag aften til Ekstra Bladet.

- Det var ikke fordi, vi talte med Paven, men faktisk fordi vi ville give ham de maksimale chancer for at være den, vi gik efter. Uheldigvis var vi ikke overbevist nok til at beholde ham i den kommende sæson.

58820587.jpg 

Som det hører sig til, lyder den officielle Renault-version, at man valgte Jolyon Palmer frem Kevin Magnussen. Adskillige internationale kilder uden aktie i danskerens interesser fortæller en anden historie til Ekstra Bladet. Der blev takket nej fra dansk side.

Og internt var man ikke glad for, at Kevin Magnussen fortalte sandheden om kontrakttilbuddet. Eller kommentaren om, at Renault havde talt med så mange kørere, at Paven vist også fik budet. Den bemærkning faldt i Brasilien umiddelbart før underskrivelsen af Haas-kontrakten.

Forståelsen for, at danskeren også har en Formel 1-fremtid at forsvare, var ikke til stede. Danskeren får dog også pæne ord med på vejen til Haas.

Annonce:

- Personligt er jeg glad for, at han kunne blive i sporten. Og det har også at gøre med, hvad Renault gjorde. At vi bragte ham tilbage. Jeg tror ikke, han var blevet tilbudt en sæson hos Haas uden den chance.

- Jeg er glad for den udvikling, men synes, at tingene kunne have været håndteret på en mere gnidningsløs facon. Det er bag os, siger Abiteboul.

58820600.jpg 

I Kevin Magnussens side af garagen har han været afholdt af sine nærmeste. Bevist ved den afsked han fik fra mekanikerne, som forvandlede ham til en omvandrende autograf efter løbet. Hvilket Abiteboul anerkender.

- Du kan se, at der var en god kemi mellem Kevin og hans team. Hvorfor vi også er lidt frustrede over, at tingene ikke endte pænere. Mange mennesker blev stødt over at læse hans kommentarer i pressen, siger bossen. 

Trods frustrationer: Kevin overrumplet af Renault

58821201.jpg 

Den del af Renault kommer Kevin Magnussen også til at savne.

- Det er selvfølgelig skuffende at slutte af på den her måde, men jeg synes stadig, jeg har haft en god sæson, og jeg har nydt at arbejde med teamet, siger danskeren til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Det er rigtig sørgeligt at skulle forlade de her gutter, for de er skide søde og rigtig, rigtig flinke. Gutterne i teamet i fejler ingenting!

Kevin sagde nej: Derfor var Renaults tilbud ikke godt nok

Skriver Formel 1-historie: Vinder VM efter drama

Haas-teamchef: Derfor fik Kevin en lang kontrakt

Sådan endte den sidste tur i RS16'eren:

Haas-stjerne sender diskret sviner til teamkammerat

Tager vigtigt skridt frem: Her er Kevins nye løn

Hele historien: Derfor endte Kevins franske romance

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: