Renault-chefen eksklusivt: Kevin kan blive en stor leder

Fortsætter Magnussen stilen, forudser Renault-chefen Cyril Abiteboul et langt samarbejde med sin danske racerkører

Kevins øverste chef, Renaults administrerende direktør Cyril Abiteboul, roser sin danske kører. (Foto: Jan Sommer)
Kevins øverste chef, Renaults administrerende direktør Cyril Abiteboul, roser sin danske kører. (Foto: Jan Sommer)

SHANGHAI (Ekstra Bladet): Med en hjælpende hånd fra Jack & Jones' trøjesponsorat fik Kevin Magnussen sparket døren ind hos Renault og er med til at skabe fundamentet til det projekt, som inden for tre år skal kaste de første podieplaceringer af sig.

Teamet er i gang med en svær omstillingssæson - foreløbigt med tre løb uden point - hvor der allerede kigges meget frem mod 2017-sæsonen.

Det er meget tidligt at tale om næste års kørersammensætning, hvilket Renault Sports' administrerende direktør, Cyril Abiteboul, også understregede, da Ekstra Bladet fik enetid med franskmanden under weekendens grandprix i Shanghai.

Alligevel er det ingen hemmelighed, at teamet kan finde på at hente et stort navn til næste sæson - eller give stortalentet og nuværende racerkører Esteban Ocon chancen for at få et fransk islæt.

Formel 1 Frustreret Palmer: Alt gik galt

Men Kevin Magnussen har alle chancer for at blive en del af den langsigtede plan, som skal skabe Enstone-teamets første verdensmester siden Fernando Alonso i 2006.

- Han skal fortsætte på samme måde. Vi er virkelig glade for, hvordan tingene går. De første løb har ikke været problemfri. Først med punkteringen i Melbourne, og så med lyset i starten Bahrain.

Så først og fremmest skal han respektere trafiklysene! Men det ved han endnu mere end os, siger han og tilføjer:

- Og hvis vi lige dropper vittighederne - Han har kørt gode løb, endnu ikke gode weekender - de har været op og ned.

Men jeg er ret sikker på, at hvis han fortsætter med den fart, vi har set hidtil, vil vi være rigtig glade for at skabe en langvarig fremtid sammen, siger Cyril Abiteboul og tilføjer:

- Lige nu har vi en kontrakt på et år, men hvorfor ikke noget længere? Han medbringer meget.

Abiteboul har ikke svært ved at forestille sig et langvarigt samarbejde mellem Kevin og Renault. (Foto: Jan Sommer)
Abiteboul har ikke svært ved at forestille sig et langvarigt samarbejde mellem Kevin og Renault. (Foto: Jan Sommer)
 

Før sæsonstarten kaldte Abiteboul sin danske racerkører for et naturtalent med den fornødne erfaring til at lede det tekniske hold - trods sine blot 23 vintre og ene fulde sæson som Formel 1-kører.

- Hvis vi er ærlige, så har han et år mere erfaring end Jolyon (Palmer, red.). Men hos Renault har vi stor respekt for folk, der har været loyale over for Formel 1.

McLaren har været der i årtier, det har Renault også, men teamet, vi købte i Enstone, har fumlet lidt.

- Takket være Kevins erfaring fra McLaren, som er en kæmpe ting, er jeg sikker på, at han kan medbringe meget - faktisk gør han det allerede, siger Cyril Abiteboul og uddyber: - Hver gang, man rykker fra et Formel 1-team til et andet, medbringer man en fantastisk mængde erfaring.

Det gælder for alle, både kørere, mekanikere og ingeniører.

(Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin knuste rivalen: Men vi er bare ikke hurtigere

Især på grund af det kan han blive en fantastisk leder.

Når man iagttager Kevin Magnussen, virker han som et nyt menneske og racerkører efter skiftet tilRenault.

Hos franskmændene lytter man gerne.

- Kevin virker rigtig glad for den måde, vi håndterer kørere på. På visse teams har de den mentalitet, at kørere skal køre bilen, og ingeniører skal bekymre sig om udvikle og sætte den op.

- Vores filosofier helt anderledes, og vi er meget åbne over for hans forslag for at få det bedste ud af pakken: bil, motor og kører, siger Cyril Abiteboul.

Artiklen fortsætter under klippet

TV: Hør Kevin forklare, hvorfor det kun blev til en 17.-plads i Kina.

 

***

 

Vi skal kæmpe om point

Siden Renault med overtagelsen af Lotus-teamet trådte tilbage ind i Formel 1 har de brugt mange kræfter på at nedspille forventningerne til den første sæson.

Første -- og måske - sæsonens eneste store skridt tættere mod pointene kommer efter planen i juni i Canada med Renaults længe ventede og stort anlagt motoropgradering.

- Som vi taler sammen lige nu, er motoren på dynoen (prøvebænk) i Frankrig. Den skal køre så mange kilometer som muligt, så vi kan nå vores mål, hvilket er Montreal, siger Cyril Abiteboul, adm. direktør for Renault Sport.

Den skulle gerne sikre hyppige placeringer i top-ti – noget Renault-kørerne var milevidt fra i Kina.

- Vi er nye i Formel 1 og har ikke sat specifikke mål. Men jeg håber, vi kan fortsætte med at kæmpe med en del forskellige teams.–

- Jeg vil gerne have, at vi stadig kæmper med McLaren og med Haas. Det kan vi ikke helt nu, men vi har forbedringer på vej af både bilen og motoren. Vi vil kæmpe for point; vi kommer helt ærligt ikke til at kæmpe for podier, men for point i hvert løb, siger franskmanden.

Kevin gjorde sit i Shanghai, men det rakte kun til en 17.-plads. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Watt græmmer sig: Øredøvende ydmygelse af Renault

 

***

 

Derfor får Renault det svært i 2016

1. Sen overtagelse af falleret team: Først i december blev overtagelsen af det udsultede Lotus-team gennemført. Teamet er stadig i gang med hyre teknisk personale og bygge år, hvad der de senere år er blev nedbrudt.

2. Gammel chassis: Dybest set kører Kevin Magnussen og Jolyon Palmer rundt i en Lotus-racer bygget til Mercedes-motor, som har fået en gang gul maling. Chassiset (selve bilen) har der ikke været udviklet meget på siden sæsonstarten i 2015.

3. Fokus er på 2017: Opgraderingen af selve bilen (chassiset) bliver til at overse. Hvor konkurrenterne løbende udvikler deres, er Renaults hovedfokus på 2017 og et chassis, som rent faktisk er bygget til motoren. Der kommer forbedringer til de europæiske løb, men kun småting.

Wehrlein spåes en stor fremtid i sporten (Foto: AP) Formel 1 Lilleputten var glad: Fedt at jagte Magnussen

Med sin ringe præstation i Kina endte Palmer med at hjælpe Kevin, mener Jason Watt. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin-rival slagtet: Grænser til det pinlige, Palmer

29 kommentarer
Vis kommentarer