Renault-duo uenige før det endelige opgør

Hvor mange er stadig i spil hos Renault, og hvem har overtaget før den måske sidste løbsweekend, før ledelsen træffer sin beslutning. Kevin Magnussen og Jolyon Palmer er ikke enige …

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

MEXICO CITY (Ekstra Bladet): Renault-kørerne kan ikke blive enige om ret meget i øjeblikket. Vigtigst af alt hvem der har gjort sig fortjent til pladsen ved siden Nico Hülkenberg, men også hvor mange der rent faktisk stadig er i spil til sædet.

- Jeg tror mest af alt, det står mellem Kevin og jeg. Der kunne være andre i mikset, men sandsynligvis er det mellem os, siger Jolyon Palmer til Ekstra Bladet.

Briten forventer ikke konkurrence fra franske Esteban Ocon.

- Jeg kan være galt på den, men jeg tror mest, det står mellem os to, siger han.

Mellem grandprixerne i USA og Mexico var Renault-ledelsen tilbage i Europa, og ifølge kørerne er der ikke sket nogen udvikling på de indre linjer siden Austin.

Hvor Jolyon Palmer ser afslutningen på sæsonen som det endelige opgør mellem to teamkammerater, regner Kevin Magnussen med, at der fortsat er flere rivaler.

- Jeg tror ikke, det kun er mellem ham og jeg. Sædet er stadig åbent, og så vidt jeg ved, er der ingen beslutning. Jeg gør mit bedste for at vise, at det skal være mig, siger danskeren.

Hos de internationale medier er Magnussen efterhånden svag favorit til at fortsætte, fordi mange forventer, at Mercedes placerer Esteban Ocon hos Force India.

Uanset hvad der sker, forventer begge Renault-kørere at være i Formel 1 næste år. Begge har holdt døren på klem andre steder på grinden.

- Jeg har andre muligheder. Jeg fokuserer ikke kun på Renault. De er mit hovedfokus, og en beslutning er ikke langt væk. Men man ved aldrig, siger Jolyon Palmer.

For en uge siden i Texas virkede han meget opgivende og var åben omkring sine frustrationer over manglende opbakning fra ledelsen. Før kørerne tog hul på grandprixet i Mexico, var han i mærkbart bedre humør. Ifølge Palmer fordi han havde sovet godt …

- Jeg har en fornuftig chance for at blive her. Og jeg er ret sikker på, at jeg er på gridden næste år. Jeg tror ikke, det varer længe, før alt begynder falder på plads, siger han.

Forsinkelsen i beslutningen fra Renault ser Jolyon Palmer kun som en mulighed for at vise sit værd. Han var bedre under kvalifikationen og følte farten var til mere, end Kevin Magnussen præsterede, hvis han da lige have formået at overhale danskeren efter sin dårlige start.

- Austin var en god weekend for mig. Ikke resultatet, men teamet kunne se, at farten var der. Jeg føler, jeg kører godt, og det bliver anerkendt. Muligheden er der stadig, siger Palmer.  

Hvem der kom bedst ud af USA’s Grand Prix er duoen således heller ikke enige om …

- Er det ikke ret åbenlyst? Jeg tror, jeg sluttede 12’er, og han slutter 13’er, siger Kevin Magnussen.

I USA havde de et par tætte dueller på banen. Ingen af kørerne forventer dog, at deres interne rivalisering bliver intensificeret i forhold til tiden før annonceringen af Nico Hülkenberg.

- Du bliver ved med at gøre det samme, for du bør hele tiden gøre dit bedste. Ændrer du noget, kan du komme i problemer, hvis du tager unødige risici, siger Kevin Magnussen.

Enten Kevin Magnussen eller Esteban Ocon ender formentlig med at køre ved siden af Nico Hülkenberg hos Renault næste år. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Kevin får snart besked: Renault nærmer sig nødløsning

Se også: Får høvl for radio-stunt: Nu overvejer Formel 1-komet at holde kæft

Se også: Frustreret Palmer: Kevins overhaling var på grænsen

Verstappen raser over radioen:

Se også: F1's bedste sæde: Talent tæller fremfor penge

Her kan Kevin Magnussen se, hvor han kan køre hen, når det er slut i Formel 1 (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Livet efter Formel 1: Sådan er det gået danskerne

55 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere