Renault håber igen: Point inden for rækkevidde

Det er sidste chance for at gøre indtryk, inden Formel 1 holder sommerferie. Med lidt hjælp kan Renault nå top-ti, mener Jolyon Palmer

HOCKENHEIM (Ekstra Bladet): Bare en placering som nummer ti og et enkelt tiltrængt Renault-point ville pynte før sommerpausen.

Med en længere langside og et hurtigere layout passer Hockenheimring knap så godt til RS16'eren end Hungoring for en uge siden, hvor Jolyon Palmer havde scoret point uden sin pludselige snurretur mod slutningen.

Alligevel skal der mindre held til end normalt, før top-ti kommer inden for rækkevidde, vurderer briten.

— Vi er ikke så hurtige som i Ungarn, men jeg starter længere fremme. På ren fart bliver det et sværere løb, men i Ungarn var det kun, Button som havde problemer, sagde Jolyon Palmer efter sin bedste lørdag siden Melbourne.

— Realistisk skal vi nok bruge et par biler med problemer før point, men jeg håber, vi kan kæmpe Toro Rosso, McLaren og Haas.

16.24836011.jpg 

Selv om Kevin Magnussen kun kvalificerede sig som 17’er har han tiltro til, at Renault-raceren viser sig mere konkurrencedygtig på løbstempoet. 

— Jeg kan godt avancere fra den placering. Nu kommer vi til en bane, hvor det viser sig mere, når de andre skruer op for motorerne til kvalifikationen, og det kan de ikke i løbet, siger danskeren.

Efter træningerne har han været ganske fortrøstningsfuld over Renaultens løbstempo og evne til at få dækkene til at holde. Danskeren kørte eksempelvis det længste stint på supersoft af samtlige kører.

Begge Renaulter rykker frem på den endelige startgrid, hvor både Romain Grosjean, Carlos Sainz og Nico Hülkenberg har modtaget straffe for forskellige overtrædelser.

Jolyon Palmer får to pladser foræret og begynder løbet som 14'er, mens Kevin Magnussen får en enkelt og holder lige bag teamrivalen som 16'er.

Nico Rosberg holder skråt foran Lewis Hamilton i forreste række før turen ned mod første sving, hvor der egentlig kun er plads til en bil af gangen.

Der var her, Felipe Massa for to år siden skar ind foran Kevin Magnussen, så begge kørte galt.

Efter sin bedste Renault-kval: Jeg får meget mere ud af det

Rivalen imponerer: Kevin slået i tæt teamduel

Medie: Renault jagter Sergio Perez

Gense Kevins vilde crash på Hockenheim:

Formel 1 sadler om: Skrotter omstridte regler

F1's sande stjerner: Milliardæren i husarrest, Marlboro-manden og zaren med evigt liv