Renault indgår motoraftale med nyt team

Fra næste sæson skal franskmændene både levere hestekræfter til Red Bull og Toro Rosso

MONACO (Ekstra Bladet): I slutningen af sidste sæson var forholdet mellem Renault og Red Bull på lavpunktet.

De sejrsvante østrigere var dybt skuffede over motorens ydeevne og indgik kun en aftale for 2016 af nød, mens B-holdet Toro Rosso skiftede til Ferraris 2015-motor.

Forbedringer i løbet af vinteren og senest under test i Barcelona har gjort, at parterne søndag i Monaco kunne præsentere en ny toårig aftale - gældende for både Red Bull og Toro Rosso.

- Efter den rekonstruktion Renault har gennemført, er der gjort klare fremskridt, hvilket gør det logisk at fortsætte med den TAG Heuer-mærkede motor, siger Christian Horner, teamchef for Red Bull.

Reelt havde de heller ikke andre muligheder.

Mercedes leverer i forvejen til det maksimale antal hold, og Ferrari har næppe lyst til at sætte deres motor i Red Bulls glimrende chassis.

Honda var alternativet, men her har McLaren veto i forhold til partnere.

På Red Bulls foranledning fik Renault sidste år assistance af tuningsspecialisten Ilmor. Motoren, som Renaults eget fabrikshold kører med, er imidlertid identisk med den, som kunderne benytter.

Toro Rosso kørte senest med Renault i 2014 og 2015.

Kevin Magnussen er ved godt mod, inden det gør løs i Monaco. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Hurtigere racer til Kevin: Sådan gør ny motor for alvor forskel

Formel 1-kørerne får mere magt fra næste sæson af. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Nye Formel 1-regler på plads: Mere magt til køreren

Red Bull fortsætter samarbejdet med Renault, og talentholdet Toro Rosso vender tilbage i stalden. (Foto: Jan Sommer)
Red Bull fortsætter samarbejdet med Renault, og talentholdet Toro Rosso vender tilbage i stalden. (Foto: Jan Sommer)
 

1 kommentar
Vis kommentarer