Renault overrasker: Her er nøglen til point

Pas rigtig godt på dækkene, og Belgiens Grand Prix kan udløse Renault-point, som ingen regnede med, vurderer Kevin Magnussen

Følg Formel 1

SPA (Ekstra Bladet): For første gang i denne sæson holder Kevin Magnussens Renault med udsigt til de pointgivende placeringer, når lamperne tændes til søndagens grandprix.

Håbet er at score nogle af dem, men forholdene på Spa-Francorchamps er ekstremt vanskelige — for alle teams.

Normalt er det Ardennernes mikroklima med skiftende temperaturer og meget lokale byger, som driller. I år er det en hedebølge med ekstreme temperaturer, som gør, at selv Mercedes klager over, hvor hurtigt de sarte Pirelli-dæk går til.

— Nøglen er at passe på dækkene og dækslid generelt. Alle kommer til at kæmpe med det, siger Kevin Magnussen.

— Jeg har ingen idé om, hvordan det kommer til at gå søndag. Så der er god grund til at være på!

— Det er virkelig svært at forudsige, hvordan det udvikler sig hen over weekenden, og hvordan folks dæk reagerer. Der er rigtig meget dækslid på den her bane, og det kommer til at blive en kæmpe stor faktor. Så dem der bedst passer på deres dæk, kommer til at vinde løbet.

Teamkammeraten Jolyon Palmer er også påpasselig med sine profetier.

— Gennemfører alle 22 biler, uden vi får en safetycar, bliver det svært at få point. Men jeg synes vores løbstempo virker fornuftigt selv i forhold til McLaren, siger Jolyon Palmer.

Begge Renault-kørere har til løbet fire sæt friske dæk: et medium, to soft og et supersoft. Men formentlig vil ikke se mange bruge supersoft senere i løbet, da de overopheder allerede efter et par omgange.

56724992.jpg 

Stemningen hos Renault var ret opløftet efter kvalifikationen lørdag.

— Bedre end forventet, sagde teamchefen Frederic Vasseur og nikkede anerkendende.

Begge gule racere har ikke været videre fra den første runde (Q1) siden premieren i Melbourne, og både Kevin Magnussen og Jolyon Palmer var begejstrede efter de første triste træninger.

— Tillykke er nok at stramme den, men vi er glade for, at vi overraskede os selv i kvalifikationen. Det her forventede vi ikke efter fredag, hvor vi var lidt pessimistiske, siger Kevin Magnussen.

— Vi ændrede et par småting på bilen, som gjorde ret stor forskel. Og vi var begge noget gladere for bilen. Samtidigt var der et par andre, som ikke kvalificerede sig. Det gjorde forskellen.

56728836.jpg 

Faktisk var Q3 ikke helt uden for Kevin Magnussens rækkevidde, hvilket ville have været en mindre sensation.

På sin hurtigste omgang låste han meget i sving et, hvilket ifølge danskeren kostede to tiendeledele af et sekund. Der var 0,1 sekunder op til 11. pladsen og 0,4 sekunder til Q3.

Til dette grandprix kører Jolyon Palmer med en ny frontvinge, og den har vist sig som en forbedring. Kevin Magnussen får den først monteret til næste uges grandprix i Italien. Hos Renault skiftes kørerne til at få nye dele.

Følg Belgiens Grand Prix live på ekstrabladet.dk fra klokken 14.

Fair efter radio-sviner: Pænt af Vettel

Årets bedste: Kevin stråler i besynderlig kvalifikation

Magnussen blev 12'er i årets bedste Renault-kvalifikation:

Nøglen til Kevins Formel 1-fremtid

Ferrari-stjerne sviner Magnussen: Hvilken idiot!

Eks-kører skal rådgive Magnussen

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+