Renault-talent satser på sædet: Allerede næste år

Renaults tredjekører Esteban Ocon håber, at han får en plads hos teamet i 2017

Både Mercedes og Renault er ved at forme Esteban Ocon til en af fremtidens Formel 1-stjerner. (Foto: Jan Sommer)
Både Mercedes og Renault er ved at forme Esteban Ocon til en af fremtidens Formel 1-stjerner. (Foto: Jan Sommer)

BARCELONA (Ekstra Bladet): I Formel 1 er der altid en ung gut, som gerne vil tage dit sæde.

Hos Renault hedder han Esteban Ocon og er 19 år gammel.

I denne sæson er han tredjekører hos Renault på udlån fra Mercedes og lægger ikke skjul på sin ambition for 2017-sæsonen.

- Jeg håber helt sikkert at være i bilen næste år, siger franskmanden til Ekstra Bladet.

Han er en høflig ung mand, når man møder ham, men skræmmende bag et rat. Når man slår Max Verstappen i Formel 3, er man den ægte vare.  

I krogene har han været nævnt som potentiel afløser for Kevin Magnussen eller snarere Jolyon Palmer, lige siden præsentationen i februar i Paris. Hvis en af dem ikke slår til.

Med eksisterende Formel 1-erfaring fra både Lotus og Force India samt tid i både Renaults og Mercedes’ biler i år, suger han lærdom til sig.

- Det er et skridt til at forberede mig til fremtiden. Jeg ved ikke, om det sker næste år, men jeg håber på det og arbejder frem mod det. Men jeg er glad for allerede at være i bilen i denne sæson, siger Ocon.

Hans første træning fredag i Jolyon Palmers bil blev ikke den store succes. Et problem med batteriet betød, at det kun blev til seks omgange. Men der venter flere fredagstræninger og i næste uge test for både Renault og Mercedes. Hvilket der er god grund til.

- Lige nu i Formel 1 er jeg Renault-kører, Renault Sport F1’s reserve- og tredjekører. Men jeg er også Mercedes-kører, og de skal bruge en rookie til testen (ifølge reglementet), så det er normalt.

Renault-bossen  Frédéric Vasseur anser både Kevin Magnussen og Jolyon Palmer for at være blandt de største talenter i Formel 1. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault-chef forsvarer valg af Magnussen

Ved siden af Formel 1 kører Ocon det tyske standardvognsmesterskab DTM for Mercedes, hvis talentprogram han stadig er en del af.

- Jeg har megatravlt og har lige nu ikke haft en pause i tre uger. Men det er travlt på den gode måde. Andre kørere har slet ikke et sæde noget sted, fordi de mangler penge eller støtte. Jeg har al den støtte, jeg har brug for. Hvilket jeg er meget taknemmelig for, siger han.

'Ocon står godt'
Kevin Magnussen har respekt for Esteban Ocons talent og forventer, at han bliver en fremtidig Formel 1-rival.

- Det handler at være det rigtige sted og være lidt heldig. Som Mercedes-kører står Ocon rigtig stærkt. For de leverer motor til mange teams, og det kan hjælpe en ind. Nogle af teamsene skylder Mercedes penge, og så kan de slå lidt af gælden af ved at sætte deres kører i bilen. Jeg tror, Ocon står et godt sted, siger danskeren.

Hvis Renault ønsker at give Ocon chancen næste år, skal han dog først købes fri af sin Mercedes-kontrakt.

Endelig kom der point på kontoen til Kevin Magnussen og Renault. (Foto: All Over Press) Formel 1 Efter lidt heldige point: Derfor er Kevin optimist

Palmer forstår ikke den kritik, der er kommet af ham. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin-kollega undrer sig over fyringsrygter: Hvor kommer det fra?

Esteban Ocon suger til sig - her på track walk i Australien. (Foto: Jan Sommer)
Esteban Ocon suger til sig - her på track walk i Australien. (Foto: Jan Sommer)

(Foto: Jan Sommer) Sport Kom tæt på Kevins nye liv: Rigmanden, kæresten, bopælen og inderkredsen

Esteban Ocon kørte fredag for Renault i stedet for Jolyon Palmer. Der var ikke meget held i den side af garagen:

13 kommentarer
Vis kommentarer