Renaults aggressive sommerplan: Stærkere bil til hvert løb

Opgraderingerne til Renaults Formel 1-racer begynder endelig at blive rullet ud, fortæller chefingeniør Alan Permane

Renault begynder nu at rulle opdateringer ud til Kevin Magnussens Formel 1-racer. Det kan komme danskeren til gode (Foto: All Over Press)
Renault begynder nu at rulle opdateringer ud til Kevin Magnussens Formel 1-racer. Det kan komme danskeren til gode (Foto: All Over Press)

Renaults mere aggressive tilgang til udviklingen af Kevin Magnussen og Jolyon Palmers Formel 1-racer skulle gerne give pote hen over sommeren.

Franskmændene planlægger at medbringe en jævn strøm af opdateringer til RS16'eren frem mod sommerpausen, fortæller chefingeniøren Alan Permane til Autosport.

- Vi har noget aerodynamisk udvikling, vi har nogle forbedringer af forhjulsophænget på vej, og vi har en motoropgradering i Canada. Så vi forventer at putte noget nyt på bilen til næsten hvert af de næste seks til otte løb, siger Permane.

Efter overtagelsen af Lotus har Formel 1's nye fabrikshold først og fremmest kæmpet for at få en bil på gridden, men også for at få teamet op i omdrejninger igen. Mangel på penge betød, at udviklingen i Enstone har været gået næsten i stå.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Selv om meget fokus er på 2017, besluttede Renault for nyligt at bruge flere kræfter end først planlagt på 2016-bilen.

Tidligt på sæsonen introducerede man en ny frontvinge, men til Spanien medbringer teamet de første rigtige opdateringer.

Ocon tester også for Mercedes
Tirsdag og onsdag efter Spaniens Grand Prix køres sæsonens første test. Først her prøver Renault sit nye hjulophæng, ligesom det også er planen at teste den nye motor.

Nødlidende Formel 1-team dropper test

Tredjekøreren Esteban Ocon sidder i bilen tirsdag, og Kevin Magnussen overtager rattet onsdag.

Den franske reservekører får i øvrigt travlt i Barcelona, for han er kun hos Renault på udlån fra Mercedes. Og tyskerne har brug for hans arbejdskraft onsdag som testkører i stedet for Lewis Hamilton.

Flere lovende Formel 1-talenter skal teste næste uge. Blandt andre Stoffel Vandoorne for McLaren-Honda og Alex Lynn for Williams.

Bonus til Kevin: Får smugkig på ny motor

Renault ændrer strategi: Godt nyt for Magnussen

Gense højdepunkterne fra Kevin Magnussens hidtil bedste weekend som Renault-kører: