Rift om Formel 1's bedste sæde: Kevin med i kampen

Kevin Magnussen er blandt de mange bejlere til at blive teamkammerat med Sergio Perez hos Force India næste år

AUSTIN (Ekstra Bladet): Med Nico Hülkenbergs pludselige skifte til Renault står bejlerne i kø for at afløse ham.

Selv om der på sigt er mere fremtid i den ledige plads hos Renault, har Force India kurs mod en historisk fjerdeplads i konstruktør-VM og er indehaver af den hurtigste bil af de teams uden 2017-opstillingen på plads.

Sergio Perez håber på at få en teamkammerat, som er hurtig.

- Mange kørere vil ønske det sæde, for det er det bedste ledige sæde. Der bør være stor interesse om det, sagde mexicaneren til pressen før USA’s Grand Prix.

- Det er op til teamet, som kigger efter den bedste tænkelige teamkammerat til mig. Jeg håber bare, at uagtet hvad der sker, så er det en, som er hurtig og kommer med den rigtige attitude om at arbejde sammen om bilen.

- Det gør en kæmpe forskel. Hvis du har en kører, som er for langt fra farten - det ser man nogle gange i teams - så får man ikke det maksimale ud af det. Når man kan slå sin teamkammerat uden at køre sin hurtigste omgang. For mig er det vigtigst at have den hurtigst mulige teamkammerat, for du presser bilen til sine grænser hele tiden.

- Dernæst er det vigtigt at arbejde godt sammen om at udvikle bilen. At han har erfaring og ved, hvad der foregår med bilen, så vi kan hjælpe teamet, siger Perez.

16.1.25901743.jpg 

For ledelsen i Force India kom det som en overraskelse, at de så sent på sæsonen skal afsøge markedet for en ny kører, da de princippet havde kontrakter på plads for 2017.

Sergio Perez var knap så overrasket over at se Hülkenberg forsvinde til Renault.

- Jeg vidste, at hvis jeg ikke skiftede dertil, så var Nico meget højt på deres liste. Så jeg havde det på fornemmelsen, siger han.

Force India har en del muligheder, men er stadig et team med en trængt økonomi, så de er på jagt efter den bedst tænkelige kombination mellem talent og penge i ryggen.

Mercedes-talenterne Pascal Wehrlein og Esteban Ocon er muligheder, hvis de indgår i en aftale om billigere eller gratis motorer.

Senest er Daniil Kvyat (Toro Rosso), Esteban Gutierrez (Haas F1) samt Kevin Magnussen og Jolyon Palmer sat i forbindelse med sædet - samtlige risikerer at miste deres nuværende plads.

57978687.jpg 

Kevin Magnussens førsteprioritet er fortsat Renault. Han har dog været i kontakt med inderne, som er det bedst tænkelige alternativ.

- Hvis du ikke kan være i et team, hvor du kan kæmpe om sejre eller rigtig gode resultater, så er det vigtigste at være op imod en kører, hvor det giver genlyd at slå ham. En som du kan bevise dig selv imod, siger danskeren.

I 2013 var han også i dialog med Force India, før McLaren forfremmede han på bekostning af Sergio Perez. En 2017-aftale vil afhænge af en stor sponsoraftale med Bestseller.

Kevins rival: Vi fortjener mere anerkendelse!

Derfor er Hülkenberg Kevins perfekte teamkammerat

Kevin Magnussen var fredag bedste Renault-kører. Kom med onboard på hele hans omgang her:

Kevin afslører: Alternativer til Renault

Hulken forklarer: Derfor blev det Renault

Formel 1-stjernernes fruer: Fra playboy-model til den sky ungdomskæreste

52 kommentarer
Vis kommentarer