Risikerer beskidt ry: 'Pas på omdømmet, Kevin'

Kevin Magnussen bør passe på omdømmet – hvis ikke tendensen, hvor han straffes for selv det mindste, skal fortsætte eller måske endda tage til, mener Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt

'JEG SAVNER Formel 1-kørere med kant og fandenivoldskhed, og det har Kevin da', skriver Jason Watt. Foto: Jan Sommer
'JEG SAVNER Formel 1-kørere med kant og fandenivoldskhed, og det har Kevin da', skriver Jason Watt. Foto: Jan Sommer

KEVIN MAGNUSSEN er p.t. ikke den populæreste dreng i klassen, måske tværtimod. Ved forrige grandprix blev han straffet for at presse Nico Hülkenberg længere ud af banen, end løbskommissærerne fandt rimeligt.

Den tyske Renault-kører rendte derfor til dommerne og appellerede for en endnu strengere straf til Kevin end den, de havde tildelt ham.

Allerede til fredags-træningen på Spa var den så gal igen – denne gang var det mexikanske Pérez, som følte, at Kevin havde været farlig på banen. Angiveligt havde K-Mag slingret foran Pérez, da han ville overhale.

MÅSKE IKKE den helt store batalje at skrive hjem om for Pérez, hvis det var så mange andre, der havde ligget i vejen, men nu da det var Magnussen, så skulle det tages op på førermødet.

Der faldt Perez kommentar ’kørte beskidt som altid’ om Kevin, og det ser jeg som en potentielt problem for danskeren.

Folk har det med at ride med på en bølge, når det gælder kritik af andre, og her er F1-kørere ikke spor anderledes. Så når Hülkenberg piber, og Pérez følger trop i løbet lige efter, så ved man bare, at Kevin ikke skal genere en af de andre i feltet ret meget, før der bliver råbt ’nu er det igen Kevin’, og så sidder der dommere, som også blot er mennesker og modtagelige for ’folkets røst’, og så vil der meget nemmere falde straffe i retning af køreren med Dannebrog på hjelmen.

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer
 

Nemmeste råd til Kevin vil jo være, at han bør skrue ned for blusset og ikke stikke næsen frem og ikke tage chancer, som kan udmunde i kritik og straf.

Men så igen – gu skal han ej.

JEG SAVNER Formel 1-kørere med kant og fandenivoldskhed, og det har Kevin da. I samme kategori har vi jo folk som Max Verstappen, Carlos Sainz Jr. og jo også Sebastian Vettel, og dem vil jeg da hellere have 20 stykker af på gridden end de polerede typer, der kun har den mening, teamets presseansvarlig har bedt dem om at have.

JEG SYNES, der er gået for meget brokkerøv i den hos mange af kørerne, og de kalder på Charlie Witting (F1’s løbchef, red.), som om de kalder på gårdvagten i skolegården, når de slemme drenge har taget deres fodbold. Så står de efterfølgende der og småfryder sig lidt, når skideballen deles ud.

Jeg synes faktisk også, det er ret så bemærkelsesværdigt, at brokkeriet kommer fra Pérez, som i tre år var teamkammerat og god ven med Nico Hülkenberg, og så kan man jo også spørge sig selv, om Pérez har tilgivet, at Magnussen kostede ham sædet hos McLaren.

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer
 

Noget kunne tyde på, at der ligger lidt gammel nag i krogene.

MEN KEVIN bør passe på omdømmet – hvis ikke tendensen, hvor han straffes for selv det mindste, skal fortsætte eller måske endda tage til. Et par løb uden de helt store udskejelser vil nok være klogt, så må vi håbe, at en af de andre lømler kommer i søgelyset.

En ting, jeg synes er skønt midt i alt det her ballade, det er, at Kevin bakkes op af Günther Steiner og teamet.

TEAMCHEFEN er ikke bleg for at sige det, som han ser det, og det skal man ikke tage fejl af vigtigheden af.

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer
 

Skidt for psyken, hvis både konkurrenter og team var på nakken af ham.

Kevin må ikke glemme at være Kevin, og det gør han forhåbentligt heller ikke pga. en lille shitstorm til et førermøde.

Godt han ikke besvarede kritikken på sædvanlig vis, så vil der snart være kø til at komme til at slikke de berømte danske kugler.

Haas på maks: 'En fandens god omgang'

Kritik af Kevin på kørermøde: En dag går det galt

Ny sviner til Kevin: 'Beskidt som altid'