Rival ærgrer sig over Kevins tankegang: - Det skader sporten

Sergio Perez bryder sig ikke om, at kørere tvinges til at arbejde med en en såkaldt B-stilling i Formel 1 på grund af den store dominans hos de tre store hold

Foto: AP
Foto: AP

Det er ingen hemmelighed, at Ferrari, Mercedes og Red Bull er en klasse eller to over de øvrige hold i Formel 1.

Derfor kæmper kørere som danske Kevin Magnussen som regel om at være best of the rest, hvilket ofte betyder en syvendeplads eller en anelse højere, hvis en i top seks må udgå.

For få dage siden fortalte Kevin Magnussen for eksempel om, hvordan det motiverer ham, at han har skabt et virtuelt mesterskab i sit hoved, hvor det at være den syvende bedste er en form for triumf.

kevin Magnussen kører om at vinde det mesterskab, han har skabt i hovedet. Foto: All Over Press Formel 1 - 18. aug. 2018 - kl. 09:30 Kevin afslører sin motivation: Her vil jeg være bedst

Og det ærgrer Force Indias Sergio Perez, at kørerne er nødt til at tænke sådan..

- Jeg har aldrig før hørt om, at folk sagde: 'Yes, jeg vandt løbet', når de var best of the rest. Eller 'jeg fører mesterskabet', hvis de er best of the rest.

- Sådan burde det ikke være. Det skader sporten en masse, siger han ifølge Motorsport.com.

Sergio Perez erkender dog, at der er for stor forskel på holdene, til at der reelt er en chance for, at andre kan true de tre storhold.

- Det er temmelig svært. Forskellen i budget i disse dage er enorm. Du kan ikke konkurrere. De sidste fire-fem år har der ganske enkelt været to kategorier i Formel 1, siger han.

Nogenlunde samme toner lød der fra Kevin Magnussen, da han forklarede, hvorfor han har skabt et 'nyt mesterskab' i sit hoved.

- Jeg ved godt, det ikke eksisterer - udover i mit hoved. Det er noget, jeg motiverer mig selv med. Jeg er ligeglad med de tre store hold. Det er i en anden liga.

Kevin Magnussen er i øjeblikket nummer otte med 45 point. Kun Nico Hülkenberg er foran med 52 point. Og så naturligvis de seks hurtigste, der allerede er så langt foran, at de ikke bliver hentet af B-klassen.

Sergio Perez er nummer ti med 30 point.

Sergio Perez er ikke enig med Kevin Magnussen i tankegangen om et B-mesterskab. Foto: All Over Press
Sergio Perez er ikke enig med Kevin Magnussen i tankegangen om et B-mesterskab. Foto: All Over Press

Se også: Dansker skubbede ny Formel 1-stjerne i gang

Motorsport - 20. aug. 2018 - kl. 18:16 Voldsom ulykke: Racerkører sendt på hospitalet

Se også: Alonso hyldet som vinder - og frataget sejren igen

Mens teamkollegaen Kevin Magnussen har præsteret godt gennem hele Formel 1-sæsonen, så har der været alt for mange fejltrin fra Romain Grosjean. Præstationerne er mest gået nedad for franskmanden. Foto: AP Sport og Spil Presset Grosjean: Jeg har meget tilfælles med Djokovic

Fernando Alonso har kæmpet hårdt med en McLaren-racer, der ikke har været konkurrencedygtig. Foto: AP Sport og Spil Efter Formel 1-chok: - En verdensmester i dårlig timing

75 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere