Rivalen bedst hos Renault: Men Kevin godt tilfreds

Jolyon Palmer var overrasket over, at han starter foran Kevin Magnussen i søndagens grandprix – ikke nogen god kvalifikation for mig, siger danskeren

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Første kvalifikation i Renault-raceren udmøntede sig i en 15. plads til Kevin Magnussen – lige bag holdkammeraten Jolyon Palmer.

Uanset hvordan man udlægger det, er det ikke den optimale situation, for kørerne vil gennem hele sæsonen blive målt og vejet på deres indbyrdes resultater.

Alligevel var Kevin Magnussen efter omstændighederne nogenlunde tilfreds, da han efter en lang debriefing med sine ingeniører dukkede forsinket op for at give sin version af kvalifikationen.

- Det var ikke en god kvalifikation for mig, hvorfor jeg er glad for min position. Den første omgang i Q1 var okay, den anden var okay, og den tredje måtte jeg afbryde, fordi hjulene låste. Ved et mindre mirakel nåede jeg ind i Q2, men skulle ud på det dæk, som jeg havde låst på, så der kunne jeg ikke gøre meget, forklarede danskeren.

To gange låste hjulene for Kevin Magnussen under kvalifikationen. Den slags koster. (Foto: Jan Sommer)
To gange låste hjulene for Kevin Magnussen under kvalifikationen. Den slags koster. (Foto: Jan Sommer)
 

Han fik brændt tre sæt supersofts af i sessionen - kunne have nøjedes med to - mens Jolyon Palmer kom videre i de døende sekunder af sit sidste forsøg.

- Jeg tror ikke, Jolyon kunne have kommet igennem uden sin tredje omgang. Min bedste tid var på den anden, så hvis jeg ikke havde kørt den tredje omgang, ville jeg have haft friske dæk til Q2.

De 0,141 sekunder, som briten var hurtigere i Q2 var i Kevin Magnussens kollegas version en naturlig konsekvens af, at han skulle ud på ødelagte dæk.

- Hvis I kigger tilbage på de første par omgange, var jeg seks-syv tiendele hurtigere end ham. Han fik tre runs i Q1, jeg fik to. Han var ikke kommet videre til Q2, hvis han ikke havde kørt de tre - jeg behøvede kun at køre to. Det var uheldigt, at jeg nåede at køre ud og fucke mine dæk op, så jeg skulle køre Q2 på dem, forklarer Kevin Magnussen.

Se også: Ekspert: Her er følgerne af Kevins nederlag

To gange låste hjulene for ham - det skete også den allersidste omgang - hvilket der er råd for.

- Nogle ting skal stadig fintunes med motorenheden. Ikke i forhold til kraft, men hvordan det arbejder i bremsezonerne, under nedgearing og så videre - som bliver værre, når du presser bilen.

Jolyon Palmer var en glad debutant efter sin første rigtige kvalifikation. Og han havde ikke ventet at skulle starte foran sin mere erfarne teamkammerat.

- Ikke rigtigt … Jeg vidste, at Kevin er hurtig og har haft et godt løb her. Vi har ligget tæt hele tiden også i denne weekend. Men jeg fokuserer mest på mig selv.

- Du kan godt kalde det en slags drømmedebut. Jeg kunne ikke have nået 13. pladsen. 14 var det maksimale, og det opnåede jeg. Bedre bliver det ikke, siger briten.

Jolyon Palmer var i godt humør efter kvallen. (Foto: Jan Sommer)
Jolyon Palmer var i godt humør efter kvallen. (Foto: Jan Sommer)

Lær mere om Renault-bilen i indslaget her fra onsdagens afsløring af den gule racer

112 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere