Romain frustreret efter Kevins Haas-pole

Syvendepladsen er pole-position for Haas, mener Kevin Magnussen - Romain Grosjean undskylder tiendeplads med kolde dæk

BARCELONA (Ekstra Bladet): Senest Kevin Magnussen holdt på pole-position var for over fem år siden i det afsluttende race i Formel Renault 3.5 på Circuit de Barcelona-Catalunya. Følelsen er den samme for den 25-årige dansker, når lysene slukkes søndag på præcist samme bane til Spaniens Grand Prix.

Foran holder de tre hurtigere teams, og bagved er ingen hurtigere. Syvendepladsen i kvalifikationen var perfekt eksekveret med kun en lille skønhedsfejl, hvor første forsøg i kvalfinalen (Q3) blev afbrudt. 

- Det var en rigtig fin tidstagning, konstaterede Kevin Magnussen, da Ekstra Bladet talte med ham lørdag aften.

- Vi føler ikke rigtig, at vi kunne have gjort det bedre. Med mindre du sidder i en Mercedes, Ferrari eller Red Bull; så er det pole-position for os, siger han.

Teamkammeraten Romain Grosjean var halvanden tiendedel efter og starter tier.

Undskyldningen for endnu et nederlag om lørdagen lød, at Kevin Magnussen havde forstyrret opvarmningen af franskmandens dæk på det afgørende forsøg.

Hvilket selv med de rød-hvide briller taget af lyder lettere patetisk.

Faktum er, at Haas-duoen gennem hele kvalifikationen kørte seks sammenlignelige tider. Danskeren var hurtigst på samtlige - typisk med knap to tiendedele af et sekund.

doc7041f9psu2tq1k87df6.jpg 

Teamchef Günther Steiner gad ikke deltage i den debat.

- Jeg tror ikke, Romains dæk var for kolde. Jeg har ikke set på data, og jeg kommer ikke til det, for det gør ingen forskel. To-tre grader betyder noget. Var de lidt varmere, var det måske bedre, men det kan også gå den anden vej, siger han.

I stedet fokuserer Haas-bossen på det positive og ikke den efterhånden pressede franskmand, som har sine første point i år til gode.

- Begge kørte gode omgange. Fire biler er inden for to tiendedele af hinanden, og vi har en i hver ende. Det er svært at få dækkene ind i vinduet, og især de her supersoft var temperamentsfulde og svære at få en perfekt omgang ud af, konstaterer Steiner.  

'Helt unødvendigt!': Hasteregel spolerer Haas-plan

Irriteret boss: 'Alle føler, de har ret til at hakke på Kevin'

Kostbar Haas-fejl (formentlig) fikset

Mellem Haas-duoen holder spanierne Fernando Alonso og Carlos Sainz.

Mercedes-duoen satte sig på første startrække med Lewis Hamilton på pole. Herefter følger Ferrari og Red Bull på de næste startrækker.

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Han sidder med alle data: Her er Kevin bedst

Den eneste guide, du har brug for: Sådan ser du Kevin i 2018

Chefingeniørens forklaring: Stor forskel på Kevin og Romain

F1 Live resultater 2018

107 kommentarer
Vis kommentarer