Ros fra Button: Kevin er en stor hjælp

- Han er i stand til at tale med mine ingeniører, mens jeg rent faktisk kører rundt på banen, forklarer Jenson Button

Jenson Button er en høflig mand. Faktisk en af de mest høflige kørere i Formel 1’s paddock, og om nogen i stand til at give et positivt tvist til et hvert problem.

Man ville aldrig høre ham sige noget dårligt om en holdkammerat - og da slet ikke om reservekøreren. Samtidig er Jenson Button og Kevin Magnussen gået hen og blevet gode venner.

I denne sæson ser man dem stadig hænge ud sammen, spise frokost sammen, tage pis på hinanden, mens Fernando Alonso mest af alt passer sig selv.

Så den erfarne brite tog sig god tid og valgte sine ord med omhu, da Luna Christofi fra 3+ i Bahrain fik audiens hos den tidligere verdensmester.

- Jeg tror, det var godt for ham at være med i Australien, selv om han ikke fik kørt løbet. Som hold er det også meget nyttigt at få feedback fra en anden kører, siger Jenson Button.

Se også: Button brød sammen i ørkensandet

Noget som briten af egen drift gjorde opmærksom på allerede i Melbourne.

- Kevin ved, hvordan bilen opførte sig under de første test, og han kender mig ret godt. Hvordan jeg kører, og hvordan jeg kan lide bilen. Så han er i stand til at tale med mine ingeniører, mens jeg rent faktisk kører rundt på banen.

Jenson Button havde ikke nogen stor fredag i Bahrain. To gange stod hans racer af med tekniske problemer. (Foto: Hassan Ammar/AP)
Jenson Button havde ikke nogen stor fredag i Bahrain. To gange stod hans racer af med tekniske problemer. (Foto: Hassan Ammar/AP)
 

- Jeg husker fra Malaysia, at han var meget god til at tale med dem, kigge på data og give feedback, så de kunne tyvstarte med arbejdet. Så han har været meget nyttig og vil forhåbentlig være på plads til mange løb i år, siger Jenson Button og understreger nok en gang sit gode forhold til sin danske kollega.

- Jeg kommer rigtig godt ud af det med Kevin. Sådan var det hele året, men især mod slutningen tilbragte vi meget tid sammen. Han er fantastisk fin fyr, som forhåbentlig har en lys fremtid foran sig, for han er meget talentfuld.

Ovenstående billede er taget af McLarens faste fotograf Darren Heath i Melbourne.

Kevin Magnussen tager imod de pæne ord og understreger så samtidig, at der er grænser for, hvor meget han kan hjælpe.

- Det er rart at høre, at der er brug for mig. Selvfølgelig ikke det helt store arbejde, for jeg har ikke så travlt i sådan en weekend. Og der sidder også 25 ingeniører, som godt ved, hvad de laver, griner den unge dansker.

- Når man ikke er uddannet ingeniør er det svært ved at komme med noget til setuppet. Der, hvor jeg kan være behjælpelig er med at analysere kørernes kørestil, og hvor de kan hente noget i forhold til hinanden, forklarer Kevin Magnussen.

Se dugfriskt interview med Kevin Magnussen fra Bahrain:

Kevin og Button sammen i Malaysia (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kevin og Button sammen i Malaysia (Foto: Tariq Mikkel Khan)
 

31 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere