Rosberg suveræn i Baku: Magnussen rejste sig efter skuffelse

Kevin Magnussen fik rejst sig efter en skuffende kvalifikation, men selv om danskeren gjorde alt rigtigt i Baku, var det ikke nok til point i et udramatisk løb, som Nico Rosberg vandt suverænt

Hør om søndagens løb i Formel Ekstra her

Først oplevede han sin dårligste kvalifikation i årets Formel 1-serie, da kun holdkammeraten Jolyon Palmer var langsommere i feltet under lørdagens kvalifikation.

Siden blev Kevin Magnussen så straffet for at skifte gearkasse og måtte så begynde fra pitten i Baku, da starten på det europæiske grandprix gik søndag eftermiddag.

På den led kunne man frygte, at løbet i Aserbajdsjan bare ville udgøre et trist punktum for en weekend, der været én lang trist fortælling for Renault, men heldigvis formåede danskeren at rejse sig.

Magnussen sluttede løbet på en 14. plads og avancerede på den led op gennem feltet i et løb, der bød på megen taktik og knap så meget drama. Spillet om pit-strategier var således det største tema undervejs på de 51 omgange, hvor Nico Rosberg tog teten i pole og kørte sit helt eget løb i front.

Tyskeren sejrede sikkert foran Sebastian Vettel og udbyggede dermed føringen i den samlede VM-stilling, hvor Lewis Hamilton mistede terræn, da briten sluttede som nummer fem – efter en god halvanden times kørsel, der bød på et avancement på fem placeringer.

Største overraskelse stod Sergio Perez for, da Force India-køreren formåede at tage tredjepladsen i 11. time, da han overhalede Kimi Räikkönen på sidste omgang og dermed skubbede Ferrari-stjernen ned fra podiet.

Nico Rosberg var i kontrol fra start til slut i Baku og vandt sikkert. (Foto: AP)
Nico Rosberg var i kontrol fra start til slut i Baku og vandt sikkert. (Foto: AP)
 

En placering på den skammel var selvsagt aldrig et tema for Renault i dagens løb. Men mindre kunne også gøre det, da forventningerne var sendt helt i bund i kølvandet på den triste kvalifikation og optakt til løbet.

Det var positivt for det franske team, at begge biler gennemførte, selv om det var tydeligt, at Kevin Magnussen mod slutningen satsede og kørte på særdeles slidte dæk.

Men danskeren holdt altså helt til stregen og kunne igen notere sig for en sejr over Jolyon Palmer i det interne regnskab. Briten sluttede som nummer 15 efter en præstation, der ikke går over historien som den mest bemærkelsesværdige.

Akkurat som grandprixet i Baku heller ikke gør det som helhed. Dertil var der ganske enkelt for få opløftende begivenheder. Men det er Nico Rosberg nok ligeglad med. Med sejren og de 25 point er Mercedes-stjernen nu 24 point foran kollegaen Lewis Hamilton.

Næste grandprix finder sted om 14 dage i Østrig på en bane, der lægger op højere hastigheder – og forhåbentlig mere drama.

Formel 1 Rejste sig efter rædsels-optakt: Kevin håbede på uheld

Kevin Magnussen er blevet straffet for at skifte gearkasse efter kvalifikationen i Baku. Han starter fra pitten i søndagens grandprix. (Foto: All Over Press) Formel 1 Kevins triste weekend fortsætter: Straffes før grandprix

Formel 1 Håbløs racer: Kevin er komplet chanceløs

Kevin Magnussen starter næstsidst til grandprixet søndag. (Foto: AP) Formel 1 Magnussen og Renault rammer bunden i Baku