Roser Kevin efter Alonso-sviner: Det er det, folk vil se

Begge pressede den til grænsen, men ikke over, mener teamchef Günther Steiner om Kevin Magnussens seneste kontrovers

TV: Haas-boss om Kevins start: Det er sådan noget, man drømmer om

SEPANG (Ekstra Bladet): Superstjernen Fernando Alonsos kommentarer om Kevin Magnussens kørsel i Malaysias Grand Prix koster ikke Haas-teamchef Günther Steiner nattesøvn.

Tværtimod bifalder han sin danske racekørers ageren i den situation.

Det er, hvad folk vil have, og hvad han selv gerne vil se.

- Alonso er vant til, at alle lukker ham forbi, fordi han er en meget karismatisk og meget dygtig kører. En hård hund. Og hvis nogen konfronterer ham, så … Det er sådan, han fik det ry. Nogen vil vælte ham af tronen på et eller andet tidspunkt i hans liv, siger Günther Steiner til Ekstra Bladet.

- Jeg synes, de begge pressede den til grænsen, og det vil folk gerne se. De kørte ikke for alvor ind i hinanden, konstaterer han.

I en række situationer denne sæson - mest berømt efter straffen for at skubbe Nico Hülkenberg af banen på Hungaroring - er Kevin Magnussen blevet beskyldt for at køre beskidt.

Af enkelte eksperter og nogle kørere. Som Hülkenberg, Sergio Perez og nu Fernando Alonso. Særligt den yngre generation - eksempelvis Max Verstappen og Esteban Ocon - mener, at danskeren kun praktiserer hårdt, men fair forsvar.

Alonso og Magnussen i aktion. Foto: All over press.
Alonso og Magnussen i aktion. Foto: All over press.

En holdning, der deles af alle fagjournalister i paddocken, Ekstra Bladet har talt med.

Alonso-episoden giver ammunition til kritikerne og belaster danskerens ry. Men Günther Steiner frygter ikke, at Kevin Magnussen er ved at udvikle sig til en decideret ‘bad boy’.

Han ser det som en naturlig del af at finde sin plads i feltet, hvor ingen er kommet frem uden at stikke albuerne ud fra tid til anden.

- Man skal igennem hårde perioder. Du kan ikke forvente, at alle flytter sig, og du gøre dig fortjent til respekt. Hvis du altid flytter dig, forventer folk, at de bare kan køre forbi. Du skal tage dine kampe; bare ikke overgøre dem. Så længe du ikke er en bølle, siger teamchefen.

- For at blive bedre kæmper du for dine sving og din rum på banen. Det er naturligt. Selv hvis han først får et lidt dårligt ry, kan han få etgodt bagefter, mener Steiner.

TV: Kiesa om Palmer/Kevin-duel: Derfor er Magnussen uskyldig:

Se også: Fik du set det? Her er Kevins fantastiske start i Malaysia

Se også: Gearkassen: Formel 1-dommerne ser alt

Se også: Haas-boss erkender: Vi er faret vild

Sport og Spil Partnerbytte i F1: Sådan stiller det Kevin

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen