Så er det på plads: Han skal være kollega med Kevin

Romain Grosjean fortsætter hos Haas og bliver dermed teamkollega med Kevin Magnussen for fjerde år i streg

Ekstra Bladets Jan Sommer udlægger forlængelsen med Romain Grosjean.

SINGAPORE (Ekstra Bladet): Teamledelsen i Haas lovede afklaring af kørersituationen hurtigt efter sommerpausen, og løftet blev holdt. 

Sådan da …

Torsdag eftermiddag lokal tid i Singapore annoncerede Haas F1 Team, at Romain Grosjean og Kevin Magnussen begge fortsætter som kørere i 2020.

Danskeren var i princippet allerede bekræftet, for hans aftale løber til og med næste år med en option fra teamets side til 2021-sæsonen.

Forlængelsen af Magnussens franske kollega er lidt mere overraskende, for teamchef Günther Steiner har ikke lagt skjul på, at han og teamejer Gene Haas seriøst har overvejet alternativer.

- Erfaring og behovet for det har været en af hjørnestenene i Haas F1 Team, og med Romain Grosjean og Kevin Magnussen i bilerne til 2020 fortsætter vi med at have en kørersammensætning, der giver os en solid platform til at fortsætte vores vækst, siger Günther Steiner i en pressemeddelelse. 

- Deres forståelse af, hvordan vi arbejder som team, og vores kendskab til, hvad de kan levere bag rattet, giver os værdifuld kontinuitet og en stærk base til at bygge vores team omkring.

- Det har været et hårdt år for os i 2019 med VF19’erens svingende præstationer, men vores evne til at dykke ned i vores fælles erfaringer vil hjælpe os med at lære, forbedre os og rykke fremad som en enhed i 2020, konstaterer teamchefen.

Makkerskabet har til sammen siden 2017 scoret 166 point for Haas; hovedparten sidste år, hvor 93 point rakte til en femteplads i konstruktør-VM.

33-årige Grosjean kører næste år sin femte sæson for det amerikanske team og sin tiende sæson i Formel 1.

- Jeg har altid sagt, at det var mit ønske at blive hos Haas F1 Team og fortsætte med at bygge på holdets bedrifter. Jeg har været her fra starten og har set det arbejde, som Gene Haas og Günther Steiner har lagt i at gøre teamet konkurrencedygtigt. Jeg er naturligvis glad for at fortsætte med at være en del af det, siger Romain Grosjean.

Leclerq og Hamilton i det afgørende øjeblik, som nu kaldes 'en Magnussen'. Foto: Jan Sommer Formel 1 Stikker til vinderen: - Han laver 'en Magnussen'

Fernando Alonso var på besøg hos McLaren på Monza. Teamet er i fremgang i forhold til, da han kørte for det. Foto: Andrej ISAKOVIC/AFP/Ritzau Scanpix Formel 1 Verdensmester pønser på F1-comeback

Hans danske teamkammerat ser frem til at fortsætte samarbejdet.

- Jeg har haft den tryghed at vide, at jeg skulle fortsætte med teamet i 2020, og det har været positivt i, hvad der ofte har været en svær 2019-sæson, siger Kevin Magnussen.

- Vi ved, at vi kan gøre tingene bedre, forbedre forståelse af vores situation og komme tilbage til samme niveau af konkurrencedygtighed, som vi viste sidste sæson; de ting gør 2020 spændende. Vi er et team fyldt med racere ledet af Gene Haas og Günther Steiner, siger danskeren.

Foto: Jan Sommer Sport og Spil Debriefing fra Monza: To der står sammen

Kevin Magnussen på startgridden i selskab med sin personlige træner Thomas Jørgensen (t.v.) og løbsingeniøren Gary Gannon. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Nøglekollega løfter sløret: Kevins næste mål

119 kommentarer
Vis kommentarer