Annonce:
Annonce:

Så kloge blev vi af Kevins Formel 1-tests

Optur for Kevin, skræmmende Mercedes og endnu en hård start for McLaren

Hør Jason Watt kommentere Kevins form her
Annonce:
Følg Formel 1

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA (Ekstra Bladet):  Selv om det er vanskeligt at udlede de store konklusioner på årets første store Formel 1-test, bød de fire dage i Barcelona alligevel på nogle interessante pejlemærker for sæsonen.

For med forsigtig ført pensel synes der allerede at kunne tegnes et lille billede af de første vindere - og de første tabere i denne spæde fase af 2016.

Tingene kan hurtigt se anderledes ud, men bedømt ud fra 32 timers fri leg på Circuit de Barcelona-Catalunya er der trods alt nogle oplagte fokus-punkter.

Ekstra Bladet giver her tre bud på de mest opsigstvækkende. Set fra et dansk perspektiv.

Den der starter sidst...
Forud for starten på testen blev det flere steder diskuteret, hvad man skulle lægge i det faktum, at Jolyon Palmer lagde fra land i Renault-raceren, mens Kevin Magnussen måtte se til fra sidelinjen de to første dage.

Annonce:

Den planlægning skulle vise sig at blive en stor gevinst for danskeren. Jolyon Palmer måtte vente længe mellem sine ture på banen både mandag og tirsdag, hvor det blev til henholdsvis 37 og 42 omgange.

Ekstra Bladet kunne begge dage notere, at det var en frustreret brite, som gjorde status. Palmer og Renault kæmpede med softwareproblemer, og det kostede Formel 1-debutanten mange kilometer på banen.

Problemerne blev dog løst, og det kunne Magnussen så nyde godt af, da han fik overladt raceren til sig. 264 omgange blev det til for Magnussen mod 79 omgange til Palmer.

Eksklusive billeder fra kulissen: Kom med bag om Kevins comeback

Kevin Magnussen nød godt af først at komme i Renault-raceren onsdag. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen nød godt af først at komme i Renault-raceren onsdag. (Foto: Jan Sommer)

Mercedes er skræmmende
Pålidelighed og rå power går hånd i hånd hos Mercedes, der meget vel kan genvinde VM-titlen for konstruktører i den kommende sæson.

De fire dage på Circuit de Barcelona-Catalunya endte med at blive en sand opvisning i stabilitet og særdeles nøje planlægning.

Annonce:

Hver dag fra mandag til torsdag prøvede de nye elementer af på raceren, ligesom det også var det eneste team, der på udvalgte dage fordelte køretiden mellem deres chauffører. Således kørte den ene om formiddagen - og den anden om eftermiddagen.

Fælles for Nico Rosberg og Lewis Hamilton var, at de tilbagelagde et hav af omgange, hvorfor Mercedes også endte som det team, der kørte klart flest (675) af alle hold.

Det tyske mandskab tillod sig da endda at vente med at prøve de bløde dæktyper af. Det sker først i den kommende uge.

Kevin efter super-dag: Det bliver endnu bedre

Både Lewis Hamilton og Nico Rosberg havde en god uge i Spanien. (Foto: All Over)
Både Lewis Hamilton og Nico Rosberg havde en god uge i Spanien. (Foto: All Over)

Trist McLaren-dejavu
Testkørslerne forud for 2015-sæsonen startede som et sandt mareridt for McLaren-Honda, og heller ikke denne gang skulle det blive en lovende begyndelse på et nyt år.

Blot 257 omgange nåede Jenson Button og Fernando Alonso at tilbagelægge i fællesskab, hvoraf sidstnævnte end ikke formåede at sætte en reel tid under torsdagens afdeling.

Annonce:

Her kørte han blot tre installationsomgange, og så var det ellers tak for denne gang. Der har været problemer med hydraulikken i løbet af ugen, og med kun fire testdage tilbage inden det går løs om point i Australien, er tiden knap.

Derfor bliver næste uge særdeles afgørende for McLaren-Honda, hvis motorleverandør - og sidste halvdel af navneduoen - tilmed kunne berette, at Hondas Formel 1-chef Yasuhisa Arai skifter til en anden stilling i koncernen.

Det var Arai, som gennem sidste sæson måtte stå på mål for massiv kritik grundet store problemer med Honda-motorens stabilitet og ydeevne. Bedømt ud fra denne uges test i Barcelona ser det ud til, at der venter arvtageren Yusuke Hasegawa et stort arbejde.

Irriteret Alonso skrider fra testen

McLaren-Honda oplevede igen problemer ved en test forud for Formel 1-sæsonen. (Foto: Jan Sommer)
McLaren-Honda oplevede igen problemer ved en test forud for Formel 1-sæsonen. (Foto: Jan Sommer)

Kevins fysioterapeut: Så hårdt træner Kevin

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: