Sådan rasede Alonso: Nu forklarer han radio-udbruddet

Over radioen lyder Fernando Alonso temmelig ophidset, men ingen frustrationer her, fastholder Formel 1-stjernen ...

Før Fernando Alonso udgik af det canadiske grandprix, lød den tidligere dobbelte verdensmester alt andet end tilfreds med situationen hos sit nye hold.

Tidligt i løbet med Sebastian Vettel i hælene blev McLaren-Honda-stjernen bedt om at spare på brændstoffet, hvilket ikke behagede herren.

Hør selv udbruddet i klippet ovenfor.

(Foto: AP) Formel 1 McLaren-møgspand: Nu fik frustreret Alonso nok

Da spanieren var kommet ud af køredragten og mødte blandt andre BBC's kamerahold, var temperamentet imidlertid faldet til ro. I stedet udtalte den drevne racerkører sig i samme rolige og diplomatiske toneleje, som han har brugt hver gang, han skulle forklare en ny skuffelse.

- Ingen frustrationer, der var bare uenighed om, hvornår der skulle spares brændstof. Forskellige dele af løbet kræver forskellige køreteknikker. Når du er omgivet af biler, som prøver at overhale dig og er midt i de kampe, så har brændstof-besparelse lav prioritet, lød Alonsos forklaring.

- Der er tid senere i løbet til at spare brændstof. Efter tre-fire påmindelser om at spare brændstof sagde jeg, okay, lad mig køre ræs nu og have det sjovt, så tænker jeg på brændstof senere.

Man ligner en amatør i den her, snerrer Fernando Alonso blandt andet.

Trods de tidlige spekulationer om 2016-sæsonen er Jenson Button i næsten lige så godt humør som Daniel Ricciardo (t.v.). (Foto: AP) Formel 1 Avis: McLaren overvejer at droppe Button

- Når nogle folk henter dig, og de er 35 km/t. hurtigere på langsiden, er de i en anden kategori. Når de passerer dig så nemt, ligner du en amatør-kører. Det er ikke godt, men vi ved, at vi hverken er konkurrencedygtige eller har pålidelighed lige nu, siger Fernando Alonso.

Endnu engang benægter han, at han har fortrudt skiftet fra Ferrari.

- Bestemt ikke. I fem år stod jeg her og talte med jer som nummer tre, fire, fem. Det var frustrerende. For at slå Mercedes skal man gøre noget unikt og anderledes. Jeg tror på det her projekt, sagde spanieren igen-igen ...

- Det kan være svært for vores fans lige nu, men de er nødt til at bevare troen, for noget godt er på vej.

Mod forventning bliver der ingen testtid til Kevin Magnussen i Østrig. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin Magnussen snydt for testkørsel

Se de mange overhalinger fra Canadas Grand Prix:

8 kommentarer
Vis kommentarer