Særbehandling til F1-stjerne - nu får han sviner af kollega

WEC-serien har flyttet sit løb i Japan, så Fernando Alonso får mulighed for at deltage på Toyotas hjemmebane

Ikke alle er tilfredse med, at WEC har ændret sin kalender, så Fernando Alonso kan deltage i den japanske afdeling. Foto: Jan Sommer
Ikke alle er tilfredse med, at WEC har ændret sin kalender, så Fernando Alonso kan deltage i den japanske afdeling. Foto: Jan Sommer

Den slags sker, når helten er større end sporten.

Således skriver den spanske sportsavis AS om den kontroversielle beslutning, det internationale motorsportsforbund FIA har truffet for at tække Fernando Alonso og Toyota i WEC-serien.

I den kommende sæson kører den spanske superstjerne både Formel 1 og LMP1-klassen i WEC for Toyota. Oprindeligt kolliderede USA's Grand Prix med WEC's 6 timers løb på Fuji-banen, men FIA har besluttet at flytte løbet i Japan til 14. oktober, så Alonso kan være med.

Ønsket kom officielt fra Fuji-banen ... og den ejes af Toyota.

Særbehandlingen har vakt uro fra flere kanter. Normalt så diplomatiske Jenson Button langer sågar ud efter beslutningen, der vedrører britens tidligere teamkammerat.

- Det er en skam, at et løb er ændret til fordel for en kører, når ændringen gør ondt på så mange andre kørere, som har kontrakter på plads, men også serier som IMSA og Super GT, hvor kalendersammenstød skader deres fans, skriver Button på Twitter.

Andre kritikere er mere humoristiske.

Den tidligere Le Mans-vinder og nuværende Formula E-kører Andre Lotterer konstaterer tørt, at det ville være noget nemmere, hvis Alonso missede et Formel 1-grandprix, for det ville næppe ændre det store for ham.

Og det britiske standardvognsmesterskab viser humor med dette tweet. De flytter tre løb, hvis Fernando skulle være frisk på at møde op ...

Mangel på respekt og omtanke, mente blandt andre Ford GT-køreren Olivier Pla; den nye dato for løbet i Japan betyder nemlig, at han og andre kørere må melde afbud til Petit Le Mans, som er finalen i den amerikanske IMSA-serie.

FIA's WEC-boss Gerard Neveu forsvarer sin beslutning med, at det var i mesterskabets interesse at prioritere Alonso og Toyota over alle andre.

- Du ved på forhånd, at nogle bliver glade og andre utilfredse. Vi ønskede at beskytte interessen for mesterskabet. Hvordan kan man forestille sig at have en som Alonso i paddocken, som kører for Toyota, og sige, at vi tager til Japan uden ham? siger Neveu til motorsport.com.

Efter tre år med Honda-motor må McLaren forventes at være noget mere konkurrencedygtige i den kommende sæson, når hestekræfterne stammer fra Renault. McLaren-teamchef Zak Brown er ikke bekymret over Fernando Alonsos omfattende program - siger han - men det bør han være, mener den tidligere Formel 1- og WEC-stjerne Mark Webber.

- Når der er mulighed for et godt virkelig godt resultat i Formel 1, så håber jeg ikke, at han (Alonso) bliver distraheret af at hoppe rundt mellem serierne og ikke misser muligheder ved at brænde sit lys i begge ender, siger australieren ifølge Autosport.

- For ham er det fantastisk at køre Le Mans, og han kommer virkelig til at nyde det. Men jeg er ikke sikker på, hvad hele spillet går ud på. Det er fint for ham, men jeg er ikke sikker på, at McLaren er så vilde med situationen, siger Webber.

Formel 1 F1-giganter truer med exit: Lad dem bare smutte!

Kevin Magnussen sagde kort før jul nej til at køre mod far, Jan Magnussen i Daytona 24. Dermed gik unge Magnussen af en fornem sejr (Foto: Jan Sommer) Motorsport Farmand blev treer - Kevin kunne have vundet

Motorsport Verdensmester vil være historisk: Er klar med 3-trins-raket

13 kommentarer
Vis kommentarer