Annonce:
Annonce:

Sandheden om Haas-farcen: Kontroversiel topchef fyret

Haas-teamet sponsorballade med Rich Energy skyldes, at topchef William Storey blev fyret - og så gik bananas på Twitter

Smilene var store hos Kevin og co., da Rich Energy trådt ind på teamet, nu derimod.... Foto: Ritzau Scanpix
Smilene var store hos Kevin og co., da Rich Energy trådt ind på teamet, nu derimod.... Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Formel 1

SILVERSTONE (Ekstra Bladet): En ting må man give Rich Energy Haas F1 Team. Selv når det går dårligt på banen, leverer de underholdning.

I et bizart tweet onsdag aften før Storbritanniens Grand Prix hævdede Rich Energy at have opsagt sin kontrakt med Haas F1 Team grundet for dårlige resultater.

Hele sagen har hurtigt udviklet sig til en farce.

Ekstra Bladet har fra flere kilder i paddocken fået bekræftet, hvad der gemmer sig bag de fåmælte afvisninger af historien fra begge parter.

Den eneste, der på nuværende tidspunkt er fyret, er manden bag tweetet; Rich Energys nu tidligere topchef, den langskæggede William Storey.

Han fik sparket af energidrikkens investorer og gik så bananas på Twitter.

Torsdag på Silverstone bekræfter teamchef Günther Steiner, at Rich Energy fortsat er titelsponsor, men ønskede ikke at kommentere yderligere.

Annonce:

Trods historisk stort fremmøde til hans mediesession, som blev ivrigt filmet af Netflix til næste sæsons F1-dokumentar …

- Jeg ville ønske, jeg kunne fortælle jer mere. Håber, I vil respektere det. De vil være på bilen denne weekend, og resten må vi se på efterfølgende. Vores kommercielle aftale tillader ikke, at jeg taler om sagen, og det ønsker jeg heller ikke at gøre, siger han.

- Var du overasket over tweetet?

- Ja, det var en overraskelse

- Får det nogle konsekvenser for resten af året?

- Jeg ved det ikke. Det kan jeg ikke svare på. Vi har en kommerciel aftale, hvor jeg ikke ønsker at gå ned i detaljen, siger Steiner til Ekstra Bladet.

Og så blev de fremmødte pænt bedt om at stille spørgsmål til andre emner. Selv de fortsatte dækproblemer hos Haas ville bossen hellere tale om.

Annonce:

Forklaringen fra Rich Energy we en smule anderledes. Energidrikfirmaets distributører - heriblandt den danske - blev orienteret onsdag om, at det pågældende tweet ikke var i overensstemmelse med holdningen hos firmaets investorkreds, og sponsoraftalen med Haas ville fortsætte som hidtil. 

Deres officielle historie er, at kontoen blev hacket.

Også selv om den fyrede William Storey i virkeligheden var manden bag den opsigtvækkende udmelding. Storey var dog kun direktør i selskabet, mens pengene og magten ligger andetsteds. Blandt andre hos West Ham-ejerne David Gold og David Sullivan samt supermarkedkæden Sainsbury’s tidligere chef Justin King.

Investorgruppen arbejder nu på at klinke skårene med Haas.

Sponsorkaos hos Haas: Trækker stikket

Chokerende ønske: - Han bør være Europas diktator

Født til Formel 1: - Hans mor slog Magnussen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: