Annonce:
Annonce:

Schumacher-lejren afslører: Derfor kender ingen hans tilstand

To år siden ulykken i dag: Formel 1-legenden er isoleret fra omverdenen. Det er der en god grund til, siger hans advokat. Mangeårig manager forundret

Michael Schumacher med fru Corinna. (Foto: AP)
Michael Schumacher med fru Corinna. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Formel 1

Willi Weber forstår det ikke.

I 25 år, som han skriver på Facebook, har han været blandt de mennesker i hele verden, der har været tættest på Michael Schumacher. Som hans manager fra de tidlige år gennem alle verdensmesterskaberne til pensionen, comebacket og senest den voldsomme skiulykke for præcis to år siden i dag.

Men Willi Weber aner ikke, hvordan hans gamle ven har det.

Schumachers hustru, Corinna, har forment ham adgang til både hospital og hjem.

- Beklageligvis er det så tydeligt, som jeg har skrevet på Facebook. Corinna forhindrer mig i nogen form for kontakt med Michael, siger 74-årige Weber til avisen Bild.

Michael Schumacher med fru Corinna. (Foto: AP)
Michael Schumacher med fru Corinna. (Foto: AP)
 

- Jeg har prøvet talrige gange at få tilladelse til at besøge ham, hver gang uden succes. Det er forfærdeligt for mig. Min familie lider under det. Vores familier har været så tætte i 25 år, og nu forstår ingen noget, siger han.

Annonce:

Nu er det ikke sådan, at Willi Weber er ene om at stå udenfor, mens resten af verden vælter ind for at hilse på den syvdobbelte verdensmester. Der er lukket godt og grundigt ned for al kommunikation til og fra tyskeren, der efter en indlæggelse på et hospital i adskillige måneder blev flyttet til hjemmet i Schweiz i september 2014. Familie og nogle få, nære venner har været forbi, og kommunikation er gået gennem manager Sabine Kehm og advokat Felix Damm.

Da Kevin lukkede øjnene for døden

Willi Weber med brødrene Michael og Ralf Schumacher samt teamejer Eddie Jordan i 1997. (Foto: All Over Press)
Willi Weber med brødrene Michael og Ralf Schumacher samt teamejer Eddie Jordan i 1997. (Foto: All Over Press)

Sidstnævnte fortæller til det tyske nyhedsbureau dpa, at der er en god grund til, at de mange tusinde fans og en hær af nyhedshungrende medier ikke får så meget som en luns af Schumacher, der i alle år har været kendt som et meget privat menneske.

- Ulykken var en begivenhed, der kunne fortælles om (fra Schumachers lejr, red.). Men der er ingen grund til at fortælle om rehabiliteringen, og offentligheden er helt blevet udelukket. Det skete på hospitalet, og det sker hjemme, siger Felix Damm til nyhedsbureauet.

Det seneste eksempel på, at Schumi-lejren kæmper med næb og kløer for at hindre spredningen af historier kom i sidste uge, da Sabine Kehm måtte i medierne og benægte en historie, magasinet Bunte skrev om, at legenden nu kunne gå igen.

Michael Schumacher har alle dage elsket at stå på ski - og var fremragende til det. (Foto: AP)
Michael Schumacher har alle dage elsket at stå på ski - og var fremragende til det. (Foto: AP)
 

'Uansvarligt', kaldte hun det at skrive en historie, der var usand og ren spekulation.

Annonce:

- Desværre er vi tvunget af en nylig historie til at fortælle, at rygtet om at Michael kan gå igen ikke er sandt, lød det i en pressemeddelelse.

- En sådan spekulation er uansvarlig, fordi skadernes omfang og alvor betyder, at privatlivet er meget vigtigt for Michael. Uheldigvis giver de (de usande historier, red.) håb hos mange involverede mennesker, skrev Sabine Kehm med klar henvisning til, at man netop fra Schumacher-lejren ikke ønsker at indgyde falske forhåbninger hos de mange fans, hvis man ikke kan leve op til dem.

'Vennerne besøger ikke Schumacher'

Hun har alle dage været nærig med informationer om fremskridt og bedring. I stedet har hun påpeget alvoren og omfanget.

Ifølge Felix Damm vil der altid være spørgsmål: - Du vil aldrig kunne gå ud med informationer og dermed svare på alle spørgsmål. Nye informationer vil altid afføde flere spørgsmål, siger han.

Annonce:

Michael Schumacher styrtede på ski i de franske alper 29. december 2013 og pådrog sig svære læsioner i hovedet trods brug af hjelm.

Efter flere måneder i koma på hospitalet i Grenoble og en periode på en rehabiliteringsklinik samme sted kom han hjem i september 2014, hvor behandlingen og genoptræningen siden har fundet sted.

Michael Schumacher, der regnes for Formel 1's største stjerne nogensinde med syv verdensmesterskaber, fylder 47 år 3. januar.

Et år efter Schumacher-ulykken: Barndomsbyen er i dyb sorg

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: