Schumacher scorer ny rolle hos Ferrari

Mick Schumachers fornemme kørsel hos Haas er blevet bemærket hos Ferrari, hvor tyskeren er en del af talentprogrammet og fremover også kan se frem til en rolle som reservekører

Mick Schumacher skal fremover agere reservekører for Ferrari, men beholder sin plads på gridden for Haas. Foto: Andy Hone/Ritzau Scanpix
Mick Schumacher skal fremover agere reservekører for Ferrari, men beholder sin plads på gridden for Haas. Foto: Andy Hone/Ritzau Scanpix
Følg Formel 1

I sin debutsæson i Formel 1 har Mick Schumacher ført en tilværelse allerbagerst i feltet, hvor Haas-racerens begrænsninger har være tydelige.

Den 22-årige tysker har været langt væk fra pointkampe og podie-dueller, men alligevel er han nu endt med at være kommet tættere på det sjove selskab.

Ferrari bekræfter således, at man har tilknyttet køreren i en reserverolle for den kommende sæson, hvor han supplerer Antonio Giovinazzi, som også er en del af italienernes talentprogram.

Mick Schumacher forbliver hos Haas, hvor han i år gang på gang har udkonkurreret sin teamkollega, Nikita Mazepin, og sågar formåede at sende sig selv i Q2 ved to lejligheder.

Den slags har Ferraris teamchef, Mattia Binotto, naturligvis bidt mærke i, hvorfor tyskeren med det forpligtende efternavn nu er kørt i stilling, hvis der skulle blive behov for hans evner i løbet af 2022.

Mick Schumacher foran teamkollega Nikita Mazepin. Sådan har det været stort set hele sæsonen. Foto: Charles Coates/Ritzau Scanpix
Mick Schumacher foran teamkollega Nikita Mazepin. Sådan har det været stort set hele sæsonen. Foto: Charles Coates/Ritzau Scanpix

I 11 af sæsonens 23 løb vil Schumacher være reserve, mens Giovinazzi dækker ind i de resterende. Italieneren skal modsat sin tyske kollega ikke køre Formel 1 efter årsskiftet. I stedet byder kalenderen på Formel E-klassen.

- Mick er en del af vores Ferrari-akademi, hvilket vil sige, at vi stadig coacher ham som kører. I 2021 blev han fulgt af Ferraris ingeniører, der var fuldt dedikeret til vores program, for at støtte ham i hans udvikling, og det vil fortsætte næste år, siger Mattia Binotto ifølge Racer.com.

Netop ordet udvikling er en væsentlig detalje i den sammehæng. For det er ikke planen, at Schumacher lige foreløbig kommer til at blive en fast del af gridden som Ferrari-kører. Dertil er italienerne allerede godt besat.

Carlos Leclerc er på kontrakt til 2024 og har fået fine interne anmeldelser for sin ageren indtil videre. I den anden røde racer sidder Carlos Sainz, som ganske vist har kontraktudløb efter den kommende sæson, men Binotto lægger ikke skjul på, at det er det klare mål at få den nuværende aftale forlænget.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Se eller genoplev den vanvittige afgørelse på Formel 1-VM her:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag