Schumacher vender langsomt tilbage til livet

Michael Schumacher kæmper fortsat for sit liv, og selvom det går langsomt, er der stadig håb, afslører tidligere Ferrari-boss

Ekstra Bladet besøgte Michael Schumachers hjemby Kerpen et år efter ulykken. Se indslaget her og hør, hvor meget Formel 1-legenden har betydet for den lille tyske by

Et 15 mand stort team våger dag og nat over Formel 1-legenden Michael Schumacher. Sammen med familien og venner kæmper det medicinske hold for at få Schumacher tilbage til livet ovenpå den forfærdelige skiulykke, der sendte ham i langvarigt kunstig koma.

Men der er stadig håb, selvom det snart er to år siden, verden sidst har set livstegn for den syvdobbelte Formel 1-verdensmester.

Manden, der var med til at skabe den tyske superstjerne, den tidligere Ferrari- og Mercedes-chef Ross Brawn, giver nu næring til de forhåbningsfulde Schumacher-fans, der ønsker at se ham tilbage i et normalt liv.

- Jeg holder kontakt med Schumachers familie, men vi prøver at holde en balance mellem at komme og se ham og tale i telefon for ikke at være til gene. Jeg har set ham nogle gange, og Corinna, hans kone, ringer til mig jævnligt og holder mig opdateret, siger Ross Brawn og fortsætter:

- Vi må bare fortsætte med at bede for, at han en dag vender tilbage til...det går langsomt, men der er stadig håb, lyder den på samme tid opmuntrende, men også nedslående melding.

Michael Schumacher og Corinna tilbage fra dengang, tyskeren stadig var i fuld vigør (Foto: All Over Press)
Michael Schumacher og Corinna tilbage fra dengang, tyskeren stadig var i fuld vigør (Foto: All Over Press)
 

Skiferie gik galt
Det var kort inden nytår 2012, at Michael Schumacher slog hovedet voldsomt under en skiulykke i de franske alper. Han blev lagt i kunstig koma og først efter næsten et halvt års behandling, blev han udskrevet. Han var dog stadig i så dårlig forfatning, at han fortsat må have et kæmpe team af lægefagligt personale omkring sig 24 timer i døgnet.

Tidligere på måneden kom det frem, at regningen for at bringe den 46-årige tysker tilbage havde rundet de uhyrlige 100 millioner kroner. Læs mere om den historie her.

Michael Schumacher som vi husker ham. Her tilbage i 2006 (Foto: AP)
Michael Schumacher som vi husker ham. Her tilbage i 2006 (Foto: AP)
 

Mørkelagt
Ross Brawns melding om Schumachers tilstand er det første, offentligheden har hørt i lang tid. Tyskerens kamp for at vende tilbage til livet er mørkelagt af familien og manageren Sabine Kehm.

I foråret sagde hun til tyske Bild:

- Vi er glade for fortsat at kunne være i stand til at sige, at han gør fremskridt, og det siger jeg med hans alvorlige hovedskader taget i betragtning.

Michael Schumacher har dog en anslået formue på omkring tre milliarder, så der er fortsat råd til lægebehandlingen. I mellemtiden er sønnike Mick i gang med at gøre racerkarriere. Denne sæson er han rykket fra gokart til Formel 4 i Tyskland.

Udover sønnen Mick har Michael og Corinna også den 18-årige datter Gina-Marie. Parret bor i deres luksusvilla ved Geneve-søen i Schweiz.

TV: Her vinder Mick Schumacher sit første Formula 4-løb

17 kommentarer
Vis kommentarer