Schumachers største øjeblik: - Var ved at sprænges

14. april køres historiens F1-grandprix nummer 1000. Michael Schumacher og Jean Todt mindes deres mest mindeværdige løb

Michael Schumacher og Jean Todt i selskab med McLarens Mika Häkkinen  i Malaysia, som var det afsluttende løb i 2000-sæsonen. Foto: JASON REED/Ritzau Scanpix
Michael Schumacher og Jean Todt i selskab med McLarens Mika Häkkinen i Malaysia, som var det afsluttende løb i 2000-sæsonen. Foto: JASON REED/Ritzau Scanpix

Når lamperne slukkes til Kinas Grand Prix 14. april er det Formel 1-historiens 1000. grandprix. En kører har vundet 91 af dem; den syvdobbelte verdensmester Michael Schumacher.

Både han og den nuværende præsident for det internationale motorsportsforbund (FIA), Jean Todt, peger på samme løb, som det mest betydende for dem personligt. Ganske forståeligt Japans Grand Prix i 2000, da Michael Schumacher brød 21 års forbandelse og sikrede sig det første kørermesterskab til Ferrari siden Jody Scheckter i 1979.

- Jeg bliver ofte spurgt om mit favorit-grandprix, og mit svar er altid det samme: Japan, 2000. På den dag, 8. oktober, på Suzuka tog Michael Schumacher sin tredje VM-titel og hans første med Ferrari, teamet jeg havde stået i spidsen for i syv år, fortæller Jean Todt i den seneste udgave af FIA's magasin 'Auto'.

- Som Michael og jeg gik op af trapperne, der førte til podiet, sagde jeg til ham, at fra dette øjeblik ville vores racing-liv aldrig blive det samme. Det viste sig at være sandt, og heldigvis var der siden mange andre fantastiske og mindeværdige løb, men Suzuka 2000 er stadig mit førstevalg, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Eufori på podiet i Japan til 2000-sæsonens næstsidste løb. Foto: SHIZUO KAMBAYSHI/Ritzau Scanpix
Eufori på podiet i Japan til 2000-sæsonens næstsidste løb. Foto: SHIZUO KAMBAYSHI/Ritzau Scanpix
 

På den efterfølgende pressekonference trillede tårerne ned ad Schumachers kinder. På grund af sin skiulykke har han ikke kunnet deltage i et nyt interview, men bidrager til magasinet med et uddrag fra sin bog 'Michael Schumacher - Driving Force', som manager Sabine Kehm har stillet til rådighed.

- I Japan, da jeg krydsede linjen, vanvittigt! Senere blev jeg igen og igen spurgt, hvad min dominerende følelse var på det tidspunkt, og på intet tidspunkt har jeg været i stand til at finde de rigtige ord. Jeg tror helt ærligt, at det er ubeskriveligt.

Jan Magnussen fik en såkaldt fireårig kontrakt med Stewart Racing, men fik sparket efter halvanden sæson. Her ses han sammen med Jackie Stewart, teamejerens søn Paul samt Rubens Barrichello før 1998-sæsonen. Foto: AP Sport og Spil Da F1-teams kæmpede om Magnussen

Jason Watt. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Jason Watt var et splitsekund fra Formel 1

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle stille på med al den lykke, jeg følte mig pludselig fanget i min bil, indespærret i min Ferrari, som om jeg var ved at sprænges.

- Jeg slog så hårdt på rattet, at de troede, det var brækket, og som forholdsregel blev udskiftet. Det var så stor en forløsning. Jeg havde endelig gjort det efter så mange år med skuffelser. På ind-omgangen, da det hele var slut, blev jeg bare ved med at køre. Jeg kunne ikke holde tårerne tilbage, og det var, som om jeg stod ved siden af mig selv og så på øjeblikket. Næsten som om jeg var en anden, mindes Schumaches.

Mick Schumacher er fra denne sæson del af Ferraris juniorprogram. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix Formel 1 - 3. apr. 2019 - kl. 18:44 Schumacher testede i F1: - Jeg ser Michael i ham

Se også: Divaen Alonso er fornærmet: Udstillet af Ferrari-ikon

Mick Schumacher ser gerne alverdens medier fjerne billeder af Michael Schumacher og ukendte børn. Foto: KAMRAN JEBREILI/AP Formel 1 - 3. feb. 2019 - kl. 13:09 Mini-Schumachers bøn: - Fjern det

5 kommentarer
Vis kommentarer