Scorer topkarakterer trods Monaco-bommert - Kevin får hug

Internationale Formel 1-medier hylder Daniel Ricciardo for præstationen i Monaco, mens Kevin Magnussen omvendt ikke var at finde i toppen af karakterskalaen

Daniel Ricciardo havde kurs mod sejren i Monaco, men et håbløst pitstop kostede dyrt. (Foto: Jan Sommer)
Daniel Ricciardo havde kurs mod sejren i Monaco, men et håbløst pitstop kostede dyrt. (Foto: Jan Sommer)

Det er en ringe trøst. Og spørgsmålet er, om Daniel Ricciardo overhovedet selv er klar over, at er blevet tildelt karakterer af den fineste slags for sin præstation i Monaco.

I australierens hoved er det nok nærmere nogle helt andre tanker, der trænger sig på. Et muligt flashback til et pitstop, som endte med at koste ham karrierens hidtil største triumf.

Mekanikerne stod ikke klar med dækkene i Monaco, og så røg triumfen i svinget for Red Bull-køreren, som ellers havde leveret på et overdådigt niveau i løbet.

Det er i hvert fald opfattelsen hos både Autosport, Sky Sportsog Auto Motor und Sport  der traditionen tro er klar med karakterer i kølvandet på en grandprix-weekend.

Hos alle tre medier medier topper Ricciardo listen over kørere, omend det kun er hos Autosport, at han sidder på tronen alene.

De andre steder må australieren dele førstepladsen med løbets vinder, Lewis Hamilton, da begge har fået  10 ud af 10 i score hos Auto Motor und Sport og 9,5 ud af 10 hos Sky Sports.

- Daniel Ricciardo gjorde alt, hvad han skulle for at vinde sit første Monaco-grandprix. Den pinefulde realitet for ham var, at det gjorde Red Bull-teamet ikke, skriver Sky Sports.

- Ricciardo vandt godt nok ikke, men når en tredobbelt verdensmester (Lewis Hamilton, red.) bagefter fortæller tv-seere fra hele verden, at 'Riccirardo er en af de bedste kørere, jeg har konkurreret mod', bør hans (Ricciardo, red.) tro på egne evner forblive urokkelig, skriver mediet.

Sky Sports roser generelt Red Bull-kørereen for en konstant præstation over hele weekenden, og det billede gør sig også gældende hos Autosport, som lige sender karakteren et ekstra hak i vejret, eftersom Ricciardo får bedømmelsen 10 ud af 10.

- Ricciardo udnyttede styrken i Red Bull-chassiset og den forbedrede kraft i Renault-motoren til at sikre sig sin første pole-position i Formel 1, da han udviste en fantastisk form for kontrolleret aggressivitet om lørdagen, skriver Autosport.

- Han gjorde også alt rigtigt om søndagen, men det hele forblev ufuldendt grundet Red Bulls blunder i pitten. Han må føle smerte lige nu, men bør vær stolt over måden, han kørte på, lyder vurderingen.

Se den groteske fejl, der koster Ricciardo føringen i tv-klippet øverst i artiklen.
Kevin Magnussen havde en sort dag i Monaco, hvor danskeren først blev påkørt og siden selv sendte sin Renault-racer i barrieren. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kollision koster Kevin: Red Bull smider sejren efter grotesk fejl

Kevin Magnussen havde ikke tur i den i Monaco og udgik efter et kaotisk løb, der bød på regnvejr, solskin, påkørsler, og afkørsler. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen havde ikke tur i den i Monaco og udgik efter et kaotisk løb, der bød på regnvejr, solskin, påkørsler, og afkørsler. (Foto: Jan Sommer)
 

Hug til Kevin
Samme medie uddeler karakteren 9 til Lewis Hamilton, mens de to store profiler fra weekenden kan se deres holdkammerater fra henholdsvis Red Bull og Mercedes få knap så meget ros.

Max Verstappen, som kørte galt under både kvalifikation og løb, scorer karakteren 5, mens Nico Rosberg er helt nede på et 4-tal, da den førende i VM-stillingen kun formåede at køre sin Mercedes frem til en 7. plads.

For Kevin Magnussens vedkommende er karaktergivningen heller ikke en af de mest mindeværdige. Hos Sky Sports er han ikke blevet bedømt, da han var en del af den gruppe af kørere, som ikke fuldførte, mens han i Auto Motor und Sport bliver vurderet til scoren 3 ud af 10.

En karakter han deler med fire andre (Marcus Ericsson, Felipe Nasr, Pascal Wehrlein og Max Verstappen) i bunden af ranglisten. Kun teamkammeraten Jolyon Palmer noterer sig for en ringere bedømmelse, da briten får 1 ud 10. 

Lidt bedre ser det ud for Renault-danskeren i Autosport, hvor han befinder sig  i midterfeltet takket være scoren 5 ud af 10.

- Han var blevet tildelt den anden opgraderede Renault-motor, så Magnussen havde været opsat på at få en stærk weekend. Men han endte med at lide og kørte galt under 2. træning. Præsterede kun lige at slå Marcus Ericssons uudviklede Sauber og klemme sig ind i Q2 (under kvalifikationen, red.), skriver Autosport.

- Magnussen var involveret i unødvendigt sammenstød med Kvyat, der var distanceret med en omgang i løbet, da de to ramlede sammen i La Rascase-svinget. Senere gik det så galt igen takket være de skader, bilen havde fået tidligere, lyder dommen.

Se højdepunkterne fra det dramatiske løb i Monaco her:

 

Daniel Ricciardo racer mod sit pit-crew, efter det kostede ham sejren i Monaco. (Foto: TV3 Sport) Formel 1 Red Bull-stjerne sviner sit hold: Jeg føler mig røvrendt

Formel 1 Straffet for torpedering: Nu giver udskældt russer Kevin skylden

Lewis Hamiltons Monaco-weekend endte på den bedst mulige måde. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Opblødning i Mercedes-krig: Denne Monaco-episode skaber forsoning

37 kommentarer
Vis kommentarer