Selvsikker rival: Jeg er bedre end Kevin

Stoffel Vandoorne banker på til Formel 1 efter sin overbevisende kørsel i GP2

Efter 14 af 22 løb fører Stoffel Vandoorne GP2 med 233 point. Nummer to Alexander Rossi har 128 point. (Foto: Jan Sommer)
Efter 14 af 22 løb fører Stoffel Vandoorne GP2 med 233 point. Nummer to Alexander Rossi har 128 point. (Foto: Jan Sommer)

Selvtilliden fejler ingenting hos 23-årige Stoffel Vandoorne.

McLarens belgiske talent vandt i weekenden sit femte GP2-løb i denne sæson og har kurs mod stensikkert at vinde mesterskabet.

Hvis Jenson Button stopper på McLaren-Honda efter denne sæson, føler Vandoorne, at team-ledelsen har et nemt valg som afløser.

Af én simpel grund.

- Fordi jeg er den bedste kører, de kan få, siger han til britisk Sky.

Hvorfor Stoffel Vandoorne skal vælges på bekostning af Kevin Magnussen?

- Fordi jeg er bedre, lyder det selvsikre svar.

Se også: McLaren afviser vildt 2016-rygte

Når både Ekstra Bladet og international presse har talt med Kevin Magnussen om rivalen Stoffel Vandoorne, vælger danskeren den mere diplomatiske linje - eller McLaren'ske om man vil.

- Jeg har meget respekt for Stoffel og er sikker på, han når langt. Jeg ser ham som en konkurrent og håber, han bliver det, for det fortjener han, sagde Kevin Magnussen til Ekstra Bladet tilbage i marts med tilføjelsen om, at belgieren nok skulle vinde årets GP2-mesterskab.

Senere konstaterede danskeren, at Stoffel Vandoorne skam fortjente en plads i Formel 1 i den kommende sæson.

Se også: Kevin lovpriser konkurrenten: Stoffel vinder GP2

Ifølge britiske Daily Mail sagde McLarens løbschef Eric Boullier under Belgiens Grand Prix, at Stoffel Vandoorne ikke kommer til at sidde i en McLaren i 2016. Belgieren bliver enten reservekører eller placeret på et andet team på gridden.

I sidste uge gav manden, hvis sæde de unge McLaren-talenter kæmper om, sin støtte til Kevin Magnussen. Som tredjekører lever danskeren en stille tilværelse i denne sæson.

- De er begge meget, meget talentfulde. Sagen er, at du må ikke glemme Kevin. Han har kørt en Formel 1-sæson. Jeg var forbløffet over, hvor meget Kevin lærte på et år i Formel 1, sagde Jenson Button før Spa.

Se også: Button støtter Kevin efter skidt kontrakt-nyhed

Med 11 hold på gridden i 2016 bliver der trængsel om pladserne - ikke mindst efter feltets ældste kører Kimi Räikkönen mod forventning fik endnu en sæson hos Ferrari. Samtidig forventer Stoffel Vandoorne, at flere kørere end Kevin Magnussen og ham selv kan komme på tale hos McLaren.

- Der er meget konkurrence. Kevin er bestemt inde i billedet. Jeg har kørt mod ham i World Series (Formel Renault 3.5), og vi kender hinandens kvaliteter. Men det vil være forkert kun at fokusere på Kevin. Der er meget kvalitet rundt omkring, siger Vandoorne.

Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne kørte mod hinanden i 2013. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne kørte mod hinanden i 2013. (Foto: Jan Sommer)

McLaren-talenterne konkurrerede mod hinanden i Formel Renault 3.5 i 2013.

Kevin Magnussen vandt mesterskabet foran Stoffel Vandoorne og blev herefter forfremmet til Formel 1-teamet. Retfærdigvis skal det tilføjes, at det var danskerens anden sæson i klassen, men belgierens første.

Se også: Engelsk avis: Kevin favorit til McLaren-sæde

30 kommentarer
Vis kommentarer