Sender Kevin til tælling: Blandt de dårligste i feltet

Det anerkendte motorsportsmagasin Autosport er på ingen måde imponeret over Kevin Magnussens comeback i Australien

Kevin Magnussen får en hård medfart i Autosport, efter at han havde en uheldig weekend i Australien. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen får en hård medfart i Autosport, efter at han havde en uheldig weekend i Australien. (Foto: Jan Sommer)

Kevin Magnussens gensyn med Albert Park-banen i Melbourne stod i slående kontrast til danskerens debut på samme asfalt et år tidligere.

Hvor 2014-udgaven af det australske grandprix bød på podieplacering, pokal og positiv presseomtale for den unge McLaren-debutant, var den forgangne weekend primært præget af nedtur, nedbrud og nederlag.

Det stod hurtigt klart, at McLaren ikke havde materiellet til at måle sig med de bedste, og det britiske team blev direkte udstillet i kvalifikationen, hvor Magnussen og holdkammeraten Jenson Button endte som sidst og næstsidst.

Inden da havde Fernando Alonsos unge stedfortræder kørt af banen under fredagens frie træning,  og endnu værre blev oplevelsen søndag, hvor Magnussen end ikke fik tilbagelagt en eneste omgang i selve løbet. Under opvarmningen satte hans Honda-motor ud, og så måtte McLaren-raceren parkeres i utide.

Se også: Button efter katastrofe-løb: Vi overhaler dem alle

Kevin Magnussen måtte gå den tunge gang i McLaren-garagen, efter han sendte sin racer i barrieren under fredagens træning. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen måtte gå den tunge gang i McLaren-garagen, efter han sendte sin racer i barrieren under fredagens træning. (Foto: Jan Sommer)

Hård dom
I kølvandet på den triste tilbagevenden til Formel 1-manegen er dommen over danskeren desværre i samme dur. Eller mol om man vil. For Kevin Magnussen belønnes ikke ligefrem med roser for sin indsats i sæsonpremieren, eftersom det anerkendte medie Autosport fører kniven med hård hånd.  Her er redaktøren Ben Anderson ikke imponeret over Magnussens meritter i Melbourne. 

Han får karakteren 5 ud af 10, hvilket – også på denne front - placerer ham i den tunge ende af feltet. Kun Force Indias Sergio Perez scorer med et 3-tal en lavere bedømmelse, mens Daniil Kvyat fra Red Bull og Sauber-køreren Marcus Ericsson med samme karakter som Kevin Magnussen fuldender det triste selskab i bunden.

- McLarens vikar formåede end ikke at stille til start, da hans Honda-motor satte ud på spektakulær vis på opvarmningsrunden. Så hvem ved, hvad han kunne have udrettet i selve løbet, lyder det indledningsvis i dommen over danskeren.

- Men Magnussen var markant langsommere end Jenson Button i kvalifikationen (mere end 0,6 sekund), efter at han havde været hurtigere i tredje træning. Det trækker tilmed ned, at han på unødig vis kørte galt under den anden træning, konkluderer Anderson.

Kevin Magnussen havde ryggen mod muren i Melbourne, hvor hans McLaren-Honda ikke var konkurrencedygtig. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen havde ryggen mod muren i Melbourne, hvor hans McLaren-Honda ikke var konkurrencedygtig. (Foto: Jan Sommer)

Button var bedre
Selv forklarede Magnussen, at han under kvalifikationen var hæmmet af problemer med motoren, hvorfor hans margin til Button kom til at fremstå så markant, som tilfældet var. Det til trods synes den rutinerede halvdel af McLaren-duoen alligevel at være den af de to, der slap bedst fra sæsonpremieren.

Autosports Ben Anderson er i al fald ikke i tvivl. På hans blok noteres Button for et 8-tal, der bliver ledsaget af forfærdelige ord om hans materiel og omvendt fine gloser om briten selv.

- McLaren-Hondas racer var så elendig, når det kom til fart, at det er svært at måle den egentlige kvalitet i det, Jenson Button præsterede, lyder det.

- Men han fortjener enorm kredit for sit stålfaste (og succesfulde) forsvar af sin position i 42 af løbets 58 omgange over for en hurtigere Force India-bil kørt af Sergio Perez. Det var umuligt at ende i pointene uden at nedslide materiellet yderligere, skriver Anderson.

Modsat McLaren var de to Mercedes-racere anderledes stabile, og da høje hastigheder heller ikke var noget problem for Lewis Hamilton og Nico Rosberg, tog duoen fra det tyske team sig helt som ventet af de to øverste pladser på podiet med briten som triumfator.

Jenson Button formåede modsat Kevin Magnussen både at stille til start og fuldføre det australske grandprix. (Foto: Jan Sommer)
Jenson Button formåede modsat Kevin Magnussen både at stille til start og fuldføre det australske grandprix. (Foto: Jan Sommer)

Forsatte dominans
Den regerende verdensmester kan foruden sejren og de 25 point til kørnernes VM-stilling også glæde sig over en topkarakter i Autosport, hvor han som den eneste aktør i feltet er blevet bedømt til et 10-tal.

- Det var en fejlfri præstation af den regerende verdensmester. Hamilton droppede det set-up, han havde eksperimenteret med og lidt under om fredagen og leverede efterfølgende to omgange, der var gode nok til at give ham pole-position i kvalifikationen, skriver Anderson.

- Det skete i en tid, der var hurtigere, end både han selv og teamet havde forventet. Han kom aldrig i problemer i løbet, da han ganske enkelt evnede at slå hullet til Nico Rosberg og derefter køre sejren hjem, lyder det.

Se også: Tidligere McLaren-stjerne: Ro på - det bliver godt igen
Næste eksamen for Formel 1-feltet finder sted i Malaysia, når sæsonens andet grandprix finder sted på Sepang-banen 29. marts. Det vides endnu ikke, om Kevin Magnussen ved denne lejlighed igen får lov at vikariere for Fernando Alonso, som meldes i klar bedring, efter at han i februar forulykkede i forbindelse med en test på Circuit de Catalunya.

Den tidligere Ferrari-kører har i denne uge bedrevet tid i McLarens simulator, og selv om status på spanieren endnu ikke er officiel, har Formel 1-stjernens kæreste Lara Alvarez senest bedyret, at hun regner med, at hendes bedre halvdel stiller til start.

Her kan du se Formel Ekstra-eksperternes bud på, hvordan Kevin og Co. klarede første løb

92 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere