Sendt ud af Kevin: Nu taler han med topteam

Esteban Gutiérrez, der blev skubbet ud af Kevin Magnussen, har mulighed for at blive i Formel 1, og han taler med et topteam

Esteban Gutiérrez har fokus på en aftale med et topteam i Formel 1. Foto: AP
Esteban Gutiérrez har fokus på en aftale med et topteam i Formel 1. Foto: AP

Tidligere på ugen kom det frem, at Esteban Gutiérrez, der mistede Formel 1-sædet hos Haas til Kevin Magnussen, fremover vil køre med i Formel E-serien, men det er ikke mexicanerens eneste fremtidsplan.

Faktisk har Esteban Gutiérrez også planer om at blive i Formel 1-verdenen, og det er ikke blot i den bagerste del af feltet.

- Jeg har nogle muligheder for at blive i Formel 1 som testkører, og det kigger jeg på lige nu, siger Gutiérrez til Autosport.

- Dørene er stadig åbne. Heldigvis har jeg opbygget et godt forhold til mange folk, siger Gutierrez.

- Jeg fokuserer på et bestemt hold. Det er et af topteamsene, siger Gutiérrez.

Esteban Gutiérrez og Kevin Magnussen i tvekamp. Foto: All Over Press
Esteban Gutiérrez og Kevin Magnussen i tvekamp. Foto: All Over Press
 

Gutiérrez har tidligere mistet et sæde i Formel 1. Det skete ved udgangen af 2014, hvor han i stedet blev reserve hos Ferrari, da det kunne åbne en vej tilbage til kongeklassen. Det samme spor vil han kun følge, hvis han kan opnå tilsvarende resultatet.

- Det handler om timing. Jeg har arbejdet meget, og jeg må beslutte mig for, om det kan blive en mulighed, der giver muligheder for min fremtid, siger Gutiérrez.

- Det er klart, at timingen på Haas' beslutning ikke var ideel for mig mod slutningen af sæsonen, så jeg kigger virkelig efter muligheder, der kan give mig chancen for fortsat at udvikle mig, siger Gutiérrez.

- Men jeg vil ikke gøre ting bare for at gøre det og for at være med omkring Formel 1. Jeg vil gøre noget, der giver mening, siger Gutiérrez.

I alt har Gutiérrez kørt 59 Formel 1-grandprixer for Sauber og Haas, men kun en enkelt gang har han fået point. Det var en syvendeplads i det japanske grandprix i 2013. 11. pladsen blev hans bedste resultat for Haas.

Foreløbig ligger det fast, at Gutiérrez 1. april kører med i det mexicanske grandprix i Formel E-serien, men endnu ligger det ikke fast, hvilket team han skal repræsentere i den hurtigtvoksende serie, hvor flere tidligere Formel 1-kørere deriblandt Nick Heidfeld kører med for tiden.

Kevin Magnussens besøg hos Haas i disse dage har allerede givet anledning til debat:
Se også: F1-teams i selvsving på Twitter da Magnussen gæstede Haas

Det var Kevin Magnussen, der skubbede Esteban Gutiérrez ud af Haas-teamet. Foto: Jan Sommer
Det var Kevin Magnussen, der skubbede Esteban Gutiérrez ud af Haas-teamet. Foto: Jan Sommer

Esteban Gutiérrez mister her forhjulet:

Tidligere på ugen fortalte Gutiérrez om sit skifte til Formel E
Se også: Vraget til fordel for Kevin: Nu tager han satset beslutning

Foto: Grand Prix Photo Sport og Spil Kæmpe Kevin-interview: Sådan bedømmer jeg min sæson

Ole Schack tjekker forholdene i Max Verstappens Formel 1-racer. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Verstappens danske stjernemekaniker: Fra fejedreng til Formel 1

14 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere