(404) Ekstra Bladet - siden blev ikke fundet

Siden blev ikke fundet
(fejl 404)

Ser ud til at siden ikke findes.

Klik her for at komme til forsiden

eller

Klik her og fortæl os meget gerne, hvad du søgte, men ikke fandt

Vi arbejder hver dag på at undgå fejl, og på at levere en god oplevelse med vores indhold og services. Tak for hjælpen.

Undskyld ulejligheden

ekstrabladet.dk

Skabte ramaskrig: Derfor fjerner Mercedes Schumi-støtte

Mercedes forsvarer, at de har fjernet en vigtig støttesbesked til ære for Michael Schumacher fra deres racere

25 år siden i dag: Michael Schumacher debuterede i Formel 1 på Spa. Video: TV3 Sport.

Det har skabt ramaskrig og virtuelle løftede pegefingre på sociale medier, at Mercedes for et års tid siden valgte at fjerne støttemeddelelsen 'Keep Fighting Michael' (bliv ved med at kæmpe Michael, red.) fra deres to racere.

Et hasttag, der ellers har været klistret på Mercedes-racerne lige siden den tragiske dag for mere end tre år siden, hvor den syvdobbelte Formel 1-verdensmester styrtede på ski i de franske bjerge og efterfølgende blev lammet. Det er dog først nu, at flere forargede fans opdager, at beskeden er blevet taget væk.


- Trist at Mercedes har fjernet 'Keep Fighting Michael' fra deres biler. Toto Wolff (administrerende direktør hos Mercedes, red.) sagde i 2014, at beskeden ville forblive på bilen, så længe Michael Schumacher kæmper. Trist.


- Ulækkert at Mercedes fjerner 'Keep Fighting Michael' fra bilen, han hjalp til at blive blive verdensklasse.. Håber, det bringer uheld.

Her ses Mercedes' 2017-racer. Og den er altså uden hashtagget 'Keep Fighting Michael' modsat de seneste tre års racere. Foto: Jan Sommer.
Her ses Mercedes' 2017-racer. Og den er altså uden hashtagget 'Keep Fighting Michael' modsat de seneste tre års racere. Foto: Jan Sommer.
 

Nu forsvarer Mercedes så deres beslutning om at fjerne det ellers opmuntrende budskab fra bilen.

- Den (beskeden, red.) er blevet fjernet, så den kan blive brugt i andre sammenhænge i fremtiden, siger en talsmand for Mercedes ifølge mediet Autoweek til tyske Bild og uddyber, hvilken sammenhæng beskeden nu bliver brugt i:

- Nu er 'Keep Fighting' et initiativ, som blev grundlagt i slutningen af 2016 af Schumachers familie til at opmuntre folk på baggrund af Michaels legendarisk fighterånd. Mercedes og Michael Schumachers familie vil arbejde sammen om en række fælles aktiviteter, hvilket vil blive kommunikeret ud, når tid er. 

Det 'nye' 'Keep Fighting' er mere præcist en pris, som uddeles til en særlig atlet, der på trods af hårde odds og stor modgang er nået til tops inden for en sport. Planen er, at den skal uddeles en gang om året. Vinderen får tilmed 75.000 euro, knap 560.000 kroner, sammen med titlen.

Den første vinder af prisen blev den tyske atletikudøver Vanessa Low, som mangler begge sine underben.

Hun vandt guld i sprint ved de paralympiske lege i Rio sidste år.

Støtte fra ex-bossen
Midt i 'Keep Fighting'-omtalen kommer der opbakkende ord fra en af Schumachers nærmeste venner og allierede i tyskerens Formel 1-storhedstid. Den tidligere bestyrelsesformand i Ferrari Luca di Montezemolo.

Han er overbevist om, at Schumacher på sigt vil komme sig over den hjerneskade, han pådrog sig i december 2013 i de franske alper.

- Sådan som jeg kender hans styrke, drømmer jeg om, at han snart vil være iblandt os igen, siger han ifølge engelske express til italienske Corriere dello Sport.

Kom med ind på et vaskeægte Michael Schumacher-museum:

Samtidig siger di Montezemolo, at han og Schumacher var 'meget tætte' i løbet af de 11 år, de var sammen hos Ferrari.

I samme interview fortæller den tidligere Ferrari-bestyrelsesformand desuden, at han altid går med det ur, han har fået af Schumacher, og at uret får ham til at tænke på Schumacher, hver gang han går med det.

Det er ikke mange opdateringer, der kommer ud om Schumahcers tilstand. Hans familie holder de præcise forhold om hans tilstand meget tæt, mens Schumahcer bliver overvåget i døgndrift i hans eget hjem.

Det tyske magasin Bunte startede et rygte om, at Schumacher kan gå igen. Det rygte blev dog pure afvist tilbage i oktober af Schumachers advokat Felix Damm. Han sagde samtidig, at den tyske legende ikke er i stand til at stå uden en terapeut.

Her fik Michael Schumacher Formel 1-debut:

Se også: Mystikken fortsætter: Nægtet adgang i Schumacher-retssag

Se også: Endelig! Nu bryder Schumachers familie tavsheden

Se også: Vettel åbner op om Schumacher: 'Jeg savner ham'

Se også: F1's afgående diktator beundrede Hitler og forsvarede Hussein  

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen