Skandalen ruller videre: Formel 1-stjerne er også i fedtefadet

Nico Rosberg må se sig indblandet i Panama-skandalen, efter at Mercedes skrev kontrakt med et postkassefirma

Nico Rosberg, der i Bahrain vandt femte VM-løb i træk, er også røget i fedtefadet (Foto: AP)
Nico Rosberg, der i Bahrain vandt femte VM-løb i træk, er også røget i fedtefadet (Foto: AP)

Den tyske Formel 1-stjerne Nico Rosberg er det nyeste navn på listen over store sportsstjerner med en kontrakt skrevet på det, tyskerne har omdøbt til 'Panama-papir'.

Det er den tyske TV-station ARD, der kan fortælle, at da Mercedes forlængede med den førende i VM-stillingen, blev der skrevet kontrakt med et postkassefirma på adressen De Castro Strasse 24, Tortola, der er den største af øerne i De Britiske Jomfruøer i Caribien.

Her bor firmaet 'Ambitious Group Limited', som ellers har hovedsæde på en af de britiske kanaløer, Jersey, men administreres af advokatfirmaet 'Mossack Fonseca', der er Panama-baseret.

Det er herfra, at der er blevet lækket 11,5 mililioner dokumenter. Hverken Mercedes eller Nico Rosberg har overfor ARD ønsket at forklare, hvorfor kontrakten er skrevet med et såkaldt postkassefirma.

TV: Det nye kvalifikationssystem har sat gang i en debat, som ser ud til at ville køre videre Formel 1 Opråb til F1-bossen: Skrot det nu!

Umiddelbart er det ikke ulovligt, men påfaldende, når Nico Rosberg ellers har bopæl i skattelyet Monaco, hvor racerkøreren med finsk far og tysk mor har boet størstedelen af sit liv.

Med 'afsløringen' er Nico Rosberg kommet ind på listen over prominente sportsnavne sammen med Barcelonas Lionel Messi og den vanærede UEFA-præsident Michel Platini.

Længere nede på listen findes de pensionerede danske landsholdsspillere Marc Rieper og Brian Steen Nielsen, ligesom også argentineren Gabriel Heinze, der har en fortid i blandt andet Real Madrid og Manchester United, er en del af navnerækken.

Sidstnævnte har i følge ARD fået sit honorar fra Puma sendt via et offshore-firma administreret af Mossack Fonseca.

Nico Rosberg reddede en 5 årig dreng fra at drukne i Middelhavet (Foto: Jan Sommer) Formel 1 F1-helten Rosberg redder femårig fra at drukne

Se højdepunkter fra weekendens Formel 1-grandprix i Bahrain øverst i denne artikel.

Hør mere om hele skattely-finten her (Redigering: Signe Pedersen)

34 kommentarer
Vis kommentarer