Annonce:
Annonce:

Skidt timing for Kevin: Tabt nøgleduel og dommerbesøg

Kevin Magnussen begynder Japans Grand Prix som nummer 18 — teamkammeraten Jolyon Palmer holder en startrække længere fremme

Annonce:
Følg Formel 1

Timingen er langt fra ideel for Kevin Magnussen. Renault beslutter sig inden for den næste halvanden uge, hvem der skal sidde i de gule racere i 2017.

På dette afgørende tidspunkt af sæsonen vil det være at foretrække for danskerens Formel 1-forhåbninger at sætte streg under den interne hakkeorden.

Men efter at have domineret sin teamkammerat under træningerne på Suzuka, kiksede Kevin Magnussen, da det gjaldt.

Jolyon Palmer kørte to tiendedele af et sekund hurtigere end sin danske kollega og klarede sig dermed videre til anden kvalifikationsrunde (Q2). Her måtte han nøjes med 16. pladsen, mens teamkammeraten begynder racet som 18’er

Dermed reducerer rookien i det interne kvalifikationsregnskab, som danskeren fører med 11-6 - men hvor kampen har været meget mere lige henover sommeren.

Annonce:

- Jeg laver en fejl i sidste sektor i begge mine omgange, men en lille en. Jeg var bare ikke hurtig i den her tidstagning, sagde Kevin Magnussen efterfølgende til 3+.

Den afsluttende træning kørt natten til lørdag dansk tid tydede egentlig på mere. Her satte begge Renaulter præcist samme tid - og den ottendehurtigste vel at mærke.

Ganske vist var det en rodet træning, der begyndte under våde forhold, og hvor mange fik ødelagt deres sidste forsøg på en hurtig tid grundet trafik. Alligevel kom det bag på Kevin Magnussen, hvor meget af farten der forsvandt til kvalifikationen.

- Jeg troede egentlig efter tredje træning, at vi ville have været ret hurtige. Jeg mistede meget fart i forhold til de andre, men også til Jolyon. Vi skal lige have kigget på, hvad det skyldtes, siger danskeren.

- Min balance i bilen var meget ens med tredje træning. På min omgang tænkte jeg, at det var okay. Så det er lidt et mysterium.  

Annonce:

Nico Rosberg fortsætter med at have overtaget i VM-kampen. Tyskeren har domineret sin teamkammerat hele weekenden i Japan og snuppede også poleposition foran ham.

57714051.jpg 

Herefter kvalificerede Kimi Räikkönen sig foran Ferrari-kollegaen Sebastian Vettel med Red Bull-duoen Max Verstappen og Daniel Ricciardo bagefter. Ferraris tysker har dog tre placeringers straf med sig fra sin kørsel ind i første sving på Sepang for en uge siden.

Værd at bemærke er også, at begge Haas-racere nåede Q3. Romain Grosjean begynder otte og Esteban Gutierrez tier.

Magnussen på dommerbesøg
Til gengæld skuffede McLaren-Honda på hjemmebane, hvor de på startgridden er parret med Renault.

Fernando Alonso holder skråt for Jolyon Palmer som 15’er, mens Jenson Button starter 17’er ved siden af sin gamle holdkammerat Kevin Magnussen.

Efter kvalifikationen skulle Kevin Magnussen og Felipe Massa forbi dommerne. Begge er under mistanke for at have kørt for langsomt tilbage til pitten efter deres kvalifikationsomgang.

Annonce:

Det internationale motorsportsforbund FIA sætter til hvert løb en maksimum-tid for, hvor længe en kører må bruge på en omgang, så de ikke kommer i vejen for andre biler.

Dommerne tildelte Kevin Magnussen en reprimande, hvilket er hans første i sæsonen. Da ingen andre kørere blev berørt fandt dommerne, at det var en tilstrækkelig straf.

Tweet: Kvalresultat Japan

Kevin Magnussen kørte en skidt kvalifikation i Japan:

Klart signal til Renault: Hold fingrene fra Sainz

Så tæt var Magnussen på træningscrash

Magnussen-konkurrent: Er helt lige med Kevin

Formel 1-stjerner mindes deres afdøde danske ven: Christian var fantastisk

Nu forklarer Kevin: Derfor gav jeg Renault mere tid

F1 Kører Stilling

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: