Annonce:
Annonce:

Skille-datoen: Her er Kevin fri af McLaren

Kevin Magnussen må vente lidt tid endnu, før han har mulighed for at skrive kontrakt med et andet hold end McLaren

Kevin Magnussen - her i selskab med sin tidligere løbsingeniør Mark Temple - er først for alvor ledig på markedet i oktober. (Foto: LAT/McLaren)
Kevin Magnussen - her i selskab med sin tidligere løbsingeniør Mark Temple - er først for alvor ledig på markedet i oktober. (Foto: LAT/McLaren)
Annonce:
Følg Formel 1

September er skæbne-måneden for Kevin Magnussens Formel 1-karriere.

McLarens ledelse har endnu ikke besluttet, hvem der skal udfylde pladsen ved siden af Fernando Alonso i den kommende sæson. Godt to uger endnu sidder Ron Dennis og co. stadig med alle kortene på hånden.

Teamets 2016-option på både Jenson Button og Kevin Magnussen udløber ifølge Ekstra Bladets oplysninger med udgangen af september.

Først fra 1. oktober vil Kevin Magnussen - hvis han ønsker det - kunne skrive kontrakt med et andet Formel 1-team eller et hold fra en helt anden løbsserie.

Formel 1-karavanen er i denne uge rykket til Singapore uden Kevin Magnussen og uden McLaren-afklaring. Topchefen Ron Dennis vil efter alt at dømme lægge maksimalt pres på Jenson Button, når de skal tale om en eventuel forlængelse.

I dialog med Kevin: Sådan vælger ny F1-boss sin kørere

Annonce:

Den slags forhandlinger foregår væk fra racerbanen, understregede den 35-årige brite forrige weekend på Monza. Og nu byder kalenderen på løb to uger i træk først i Singapore og siden på Hondas hjemmebane i Japan.

Kevin Magnussen forventer, at Jenson Button fortsætter, Fernando Alonso ligeså - og det samme gør teamchefen Eric Boullier.

Jenson Button og Ron Dennis mangler stadig at sætte sig for at diskutere betingelserne for, at 2009-verdensmesterens option kommer i brug. (Foto: LAT/McLaren)
Jenson Button og Ron Dennis mangler stadig at sætte sig for at diskutere betingelserne for, at 2009-verdensmesterens option kommer i brug. (Foto: LAT/McLaren)
 

Men ifølge Ekstra Bladets oplysninger skal Jenson Button være villig til at æde en større lønnedgang, hvis han vil blive i sædet. Manglende præmiepenge efter en miserabel første sæson med Honda og faldende sponsorindtægter gør ondt på bundlinjen hos teamet.

Samtidig er Ron Dennis en mand med sans for drama, som ikke er bange for at trække sin beslutning.

Kevins amerikanske charmeoffensiv: Jeg har masser af erfaring

Da Kevin Magnussen forventer, at McLaren lader hans option løbe ud, er han i fuld gang med at søge alternativer, og i Formel 1 er der kun en anden realistisk mulighed, amerikanske Haas F1.

Derfor benytter den 22-årige dansker også enhver lejlighed for at smigre sig ind - senest via Autosport.

Annonce:

- Jeg synes, at han (Gene Haas) og Günther (Steiner, teamchefen) begge er meget kvikke fyre. Måden, de håndterer lanceringen af deres nye Formel 1-hold, er både intelligent og innovativ.

- Så ja, hvis der ikke er et ledigt McLaren-sæde til mig, ville jeg selvfølgelig elske at køre for Haas, siger Kevin Magnussen, som er en af topkandidaterne på det nystartede team.

Kevin klar til McLaren-brud

Amerikanernes førsteprioritet er imidlertid Romain Grosjean ved siden af en Ferrari-kører, men de må afvente en eventuel Renault-overtagelse af Lotus, før franskmanden beslutter sig.

På Monza forrige weekend forsøgte Ekstra Bladet at aftvinge et svar fra teamchef Eric Boullier for, hvad der ville ske, hvis Kevin Magnussen blev tilbudt et sæde andetsteds, men McLaren stadig havde option på danskeren, og teamet endnu ikke havde truffet sin beslutning for 2016.

Annonce:

- Hvis vi kan tilbyde ham et sæde - og jeg er ikke den eneste til at beslutte det - vil vi naturligvis have førstevalg. Kevin er en McLaren-kører og vil gerne køre for os igen, men hvis vi ikke kan tilbyde ham noget, vil jeg personligt aldrig stoppe ham, sagde Boullier og gled dermed af på selve spørgsmålet.

Kevin Magnussen vil  tilbage bag et rat næste år - også selv om det kan betyde farvel til Formel 1. Derfor gør han sig også til over for teams i andre løbsserier.

Skæbnemåned: Sådan er Kevins tilspidsede situation

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: