Skørt forslag: Formel 1-starten skal gøres vildere

Den nye Formel 1-ejer vil sende et tre-spand af sted som i kongeklassens barndom

Starten i årets løb i Singapore er et godt eksempel, hvor skidt det kan gå i første sving (TV3)

Lad os lige skrue tiden et par uger tilbage og tage til Mexico City.

Så kunne den forreste startrække i det mexicanske Formel 1 grandprix have heddet: Sebastian Vettel, Max Verstappen og Lewis Hamilton.

Altså tre biler mod i dag to.

Motorsportens kongeklasse skal med en tre-spand i forreste geled gøres mere vild.

Det er den nye ejer, Liberty Media, som har foreslået, at Formel 1 skal tilbage til 'barndommen', hvor man på tidspunkt endda startede med fire biler i første række med undtagelse af gadeløbet i Monaco, hvor der ikke var plads.

Nu har Liberty Media lagt frem et forslag om, at layoutet for startgridden ændres, så der skal starte tre biler i første række, derefter to i anden række, og derefter igen tre biler i tredje og to i fjerde osv. Modellen kaldes naturligvis for 3-2-3-2-3-2-3-2.

Det ville for Kevin Magnussens vedkommende i Mexico have betydet, at han som nr. 14 på gridden ville være rykket fra syvende række til sjette række og fået teamkollega Romain Grosjean som ny 'sidemand'.

De 'kloge' hoveder bag forslaget, og det kunne bl. a. være den nye løbsdirektør Ross Brawn, tidligere teamejer, men også manden bag den mest vindende af alle, Michael Schumacher, er sikker på, at hvis der kommer tre biler på samme tid til første sving, vil det faktisk blive mere sikkert.

Der er en tiltro til, at kørerne vil tænke sig lidt mere om, selv om det kan blive lige så vildt som f. eks. starten i Singapore, hvor Max Verstappen fik skylden for at have ødelagt Ferraris muligheder.

Og endnu værre spolerede Sebastian Vettels chance for at fravriste Lewis Hamilton VM-tronen.

Der var godt gang i den i Singapore (TV3)
Der var godt gang i den i Singapore (TV3)

Chancen for, at der vil blive skiftet positioner, vil også blive øget, fordi de bagvedliggende vil kunne snige sig frem, når de tre biler som speedwaykørerne formentligt vil presse hinanden ud i banen, så andre kan smutte indenom.

Forslaget er blevet forelagt de forskellige teams, som skal tænke over det, og det kan sagtens ende med, at modellen skal afprøves i 2018-sæsonen, inden den søsættes eller droppes.

Liberty Media har i hvert fald vist, at man er sprængfyldt med ideer, og Formel 1 skal udvikles sig efter mange års 'stilstand' under den tidligere ejer, Bernie Ecclestone, der mest af alt tænkte på at tjene så mange penge som muligt på den selvkørende forretning.

Se også: Opråb efter sammenstød: Nægter at opfylde Haas-boss ønske

Se også: Nu bliver der skruet op for lyden: Nye F1-motorer afsløret

Se også: Medie: Ferrari håber stadig på Haas-løsning - kommer Kevin i klemme?

1 af 2 Lewis Hamilton tog starten i Spa, hvor der normalt er masser af trafik i første sving (Foto: Jan Sommer)
2 af 2 Den nye ejer, Liberty Media vil fremover gerne have tre biler i forreste startrække (TV3)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen