Skrækkelig Haas-kval: Uheld stopper flyvende Kevin

Romain Grosjeans gearkasse stod af, og dele faldt af Kevin Magnussens racer i forfærdelig tidtagning for Haas-teamet - Ferraris Sebastian Vettel tog pole

BAKU (Ekstra Bladet): Marginalerne har ikke været med Haas F1 Team i denne sæson; fra personlige fejl i pitten i Australien til en uheldig safetycar i det seneste løb.

Tendensen fortsatte under kvalifikationen til Aserbajdsjans Grand Prix, så Romain Grosjean starter sidst og Kevin Magnussen som nummer 15.

Romain Grosjean havde en skidt lørdag og kunne slet ikke finde i balancen i bilen under træning. Da det blev alvor, fik han ikke muligheden for at sætte en omgang sammen. Gearkassen låste, og så var tidtagningen ovre for franskmanden, før den egentlig var startet.

Kevin Magnussen så anderledes hurtigt ud hele dagen, men også danskerens side af Haas-garagen var uheldig.

Han var egentlig videre fra Q1, men blev sendt ud til en sidste omgang for at være på den sikre side. En bane som Baku City Circuit bliver ret meget hurtigere, som sessionen skrider frem.

Her faldt de såkaldte ‘x-vanes’ pludselig af racerens venstre side.

Og det er ikke de første karbonstykker, som flyver af VF18’eren i denne sæson. Det var et problem under vintertest og skete også for Romain Grosjean i Bahrain.

doc6zwri6xglgy1ev1wdf8.jpg 

Det lykkedes Kevin Magnussen at få sat en tid i Q2, som var et sekund langsommere end hans bedste i Q1. Haas sendte ham ud til et sidste forsøg, hvor danskeren var af banen i sving fire.

Godt nok er Kevin Magnussen kendt for at kunne tackle en svær bil, men der skal ikke herske tvivl om, at sådan en defekt har stor indflydelse på bilens balance. Og der var ikke tid til at reparere raceren mellem Q1 og Q2.

- Det lyder måske åndssvagt, hvis jeg siger, at det kun var derfor, at jeg ikke kom i Q3, men det var bestemt ikke ubetydeligt, sagde danskeren umiddelbart efter skuffelsen.

Den mest dramatiske situation i Baku fandt sted i Q1. Brendon Hartley var på vej tilbage til pitten med en sivepunktering og var lige ved at komme i vejen for sin egen teamkammerat Pierre Gasly.

Toro Rosso-duoen var for anden gang i denne sæson ved at køre sammen - denne gang ved virkelig høj hastighed.

Haas’ styrke maskeret: Vores fejl betales kontant

Ny stil fra Grosjean: 'Gør ondt at høre'

Sebastian Vettel starter på pole-position foran de to Mercedes-racere.

Men den plads burde egentlig have været Kimi Räikkönens. På sit sidste og afgørende forsøg var finnen hurtigst af alle i sektor et, hurtigst af alle i sektor to, før han igen begik en fejl under tidtagning. Den finske ismand var lige ved at tabe sin røde racer og må nøjes med en skuffende sjetteplads.

Force India viste styrke for første gang i år med begge racere i Q3. Esteban Ocon og Sergio Perez starter syver og otter.

Chefingeniørens forklaring: Stor forskel på Kevin og Romain

Kevin og favoritterne: F1-tabellen lyver

Overrasker F1-paddocken: Hvad har I gjort ved Kevin?

doc6zwqc50pb4yu992k6en.jpg

F1 Live resultater 2018