Skrækstart for McLaren: Honda i nye problemer

På over seks timer nåede Fernando Alonso kun en enkelt omgang på første testdag

McLaren-Honda-raceren var ikke så godt kørende. Foto: Jan Sommer
McLaren-Honda-raceren var ikke så godt kørende. Foto: Jan Sommer

MONTMELO (Ekstra Bladet): McLaren-Honda-raceren gemt inde bag afskærmingen med japanske ingeniører i fuld gang med at ‘efterforske’ et problem. Over seks timer inde i testen var der kun kørt en omgang, og den spanske superstjerne Fernando Alonso var alt andet end tilfreds.

Man skulle tro, der var et tilbageblik på 2015, mens Kevin Magnussen var reserve på holdet fra Woking, og samarbejdet med den japanske motorleverandør fik en alt andet end blid start.

Men nej!

Det var situationen vintertestens første dag, hvor et problem med oliesystemet ødelagde testen for McLaren.

Problemet var så omfattende at fikse, at Fernando Alonso rent faktisk forlod banen for så at vende tilbage efter frokost.

- Vi undersøger problemet, men naturligvis er vi skuffede. I går kørte vi 100 km til vores tv-dag uden problemer, så det var lidt overraskende her til morgen, sagde sportschefen Eric Boullier, da han mødte pressen mandag eftermiddag.

- Vi ved ikke, om motoren er ødelagt. Vi må vente på svar fra Honda, konstaterede han.

Forklaringen fra Honda lød senere på et problem med olietanken, og det bliver ikke løst før tirsdag, om end Fernando Alonso kom ud på banen til nogle omgange sidst på dagen. 

Særligt de engelske avisjournalister gik McLaren-bossen på klingen om, hvad det betød for forholdet mellem McLaren og Honda - og McLaren og Fernando Alonso. Det er ingen hemmelighed, at spanierens kontrakt udløber efter denne sæson, og at han gerne vil sidde i en bil, der kan vinde et verdensmesterskab.

Så noget skal snart virke hos det sejrsvante team.

Efter bedste evne forsøgte Boullier at nedtone problemerne.

- Udover at vi ikke er på banen kan intet sammenlignes med 2015. Vi er her for at teste, så alt kan være klar til sæsonstart i Australien, siger han.  

Ikke desto mindre gav problemerne et deja-vu og er endnu udfordring for det hårdt prøvede ægteskab mellem McLaren og Honda.

Se også: Kevin tilfreds trods tur i væggen: Derfor gik det galt

Så er der nyt legetøj til Kevin. Foto: Haas F1 Formel 1 - 26. feb. 2017 - kl. 15:21 Haas præsenterer aggressivt look: Så blæret er Kevins nye bil

35 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere