Snusede til podiet: Kevins kaotiske kanonløb

Kevin Magnussen scorer med en syvendeplads i Baku årets bedste resultat til Haas. Det dramatiske løb fik Daniel Ricciardo som uventet vinder og Lance Stroll som sensationel treer

Gaderne i Aserbajdsjans hovedstad Baku var første gang scenen for et Formel 1-grandprix sidste år, hvilket endte i den slags forestilling, hvor øjenlågene blev meget tunge undervejs, og man intet missede ved en lille lur.

Handlingen søndag var en kende mere interessant ...

Aserbajdsjans Grand Prix blev et actionmættet kaos i ordet bogstaveligste forstand. Løbet var et af de mest underholdende i senere år - også set med danske briller.

Adskillige sammenstød både mellem rivaler, landsmænd og teamkammerater sendte safetycar på banen tre gange.

Kulstof fra racerne lå spredt ud over de seks kilometer på Baku City Circuit i en grad, at kørerne blev sendt i pit. Under det røde flag lykkes det både Sergio Perez og Kimi Räikkönen at vende tilbage til løbet - de var ellers på kurs til at udgå.

Så elementerne til overraskelser var til stede.

Og de kom!

Daniel Ricciardo fra Red Bull blev en overraskende vinder.

Williams' udskældte rookie Lance Stroll blev den næstyngste kører på podiet i Formel 1-historien. Canadieren blev treer og lå faktisk toer, inden Valtteri Bottas overhalede ham på selve opløbs-strækningen.

Med en niendeplads scorede Fernando Alonso de første point til McLaren-Honda i år.

Og Kevin Magnussen leverede Haas-teamets bedste resultat i år med en syvendeplads til seks point, så danskeren overhaler sin teamkammerat i VM-stillingen, idet Romain Grosjean måtte nøjes med 13. pladsen - og teamet rykker op på syvende-pladsen i konstruktør-VM forbi Renault.

Deres arbejdsgiver Gene Haas' næste mål er, at en af hans kørere kan overraske og levere et podium, når topholdene dummer sig eller udgår.

Som løbet udviklede sig, efter Lewis Hamilton blev kaldt i pit med en løs nakkestøtte, og Sebastian Vettel skulle igennem pitten som straf, fordi han havde kørt op i Hamilton under safetycar, snusede Kevin Magnussen rent faktisk til den usandsynlige podie-plads, da han en overgang lå treer efter Daniel Ricciardo og Lance Stroll.

Daniel Ricciardo jubler over sin første sejr siden Malaysia sidste år. Foto: AP
Daniel Ricciardo jubler over sin første sejr siden Malaysia sidste år. Foto: AP
 

Podiet kunne han dog kun drømme om med en Ferrari, to Mercedes og en Force India jagtende bagved. Banen er rimelig bred de fleste steder og har en 2,2 km start-mål-strækning, så den er umulig at forsvare på mod væsentligt hurtigere racere.

Sidste år havde man forventet et dramatisk race på banen, der er et miks mellem Monacos gader og Monzas farttempel. Et vildt GP2-race afskrækkede kørerne, men allerede fra første omgang var forsigtigheden kastet over bord denne gang.

Under starten kørte Daniil Kvyat af og vendte tilbage til banen, så teamkammeraten Carlos Sainz satte Toro Rossoen på tværs for at undgå crash.

I andet sving hamrede finnerne endnu en gang ind i hinanden. Valtteri Bottas ramte en kerb, som sendte hans Mercedes ind i Kimi Räikkönen. Ferrarien kunne fortsætte, men Mercedes havde brug for en ny frontvinge og friske dæk efter punktering.

Selv om Kevin Magnussen blev overhalet af Nico Hülkenberg i første sving, fik danskeren en fin start og avancerede en position.

Der var action fra start til slut. Foto: AP
Der var action fra start til slut. Foto: AP
 

Første safetycar kom ud efter 12 omgange, da Daniil Kvyat Toro Rosso holdt ude på banen.

Anden kom ud lige efter genstarten, hvor der var masser af kontakt mellem racerne, og kulstof fløj rundt.

Tredje safetycar kom ud efter 20 af de 51 omgange, og her skete der for alvor ting og sager.

Force India-racererne hamrede sammen, og Kimi Räikkönen punkterede, da han kørte over noget debris.

Lance Stroll lukker munden på mange kritikere med karrierens første podie. Foto: AP
Lance Stroll lukker munden på mange kritikere med karrierens første podie. Foto: AP
 

Fernando Alonso klagede over, at der lå så meget kulstof på banen, at det var farligt at køre. Løbschefen Charlie Whiting lyttede, og der kom rødt flag, mens banen blev rengjort.

Da løbet efter 22 omgange for alvor gik i gang, lå Kevin Magnussen på syvendepladsen. Han leverede en lækkerbisken af en dobbelt overhaling på Felipe Massa og Nico Hülkenberg, inden løbet for ham gjaldt om at holde Fernando Alonso og Carlos Sainz bag sig.

Hele syv racere udgik: Jolyon Palmer, Daniil Kvyat, Max Verstappen (for fjerde gang ud af de seneste seks løb), Nico Hülkenberg, Felipe Massa, Sergio Perez og Kimi Räikkönen.

Se den fantastiske genstart efter rødt flag:

Kevin Magnussen scorede point i Baku, hvor det blev til en 7. plads. Foto: All Over Press Sport og Spil Kevin i storform: Så strålende var han

Se også: Karrierens fedeste overhaling: Her napper Kevin TO på én gang!

Se også: Kevins makker klager: Træt af at blive udstillet

Se også: Opfordrer Ferrari: Giv nu Kimi sparket

Se også: Nøgle-kollegaen vurderer: Kevin minder om kølig Ferrari-stjerne

Se også: Forrygende hattrick: Dansk F1-stjernefrø stor-imponerer

Se også: Kevin sammenligner sine team-rivaler: Han er hurtigst

137 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere