Som far, så søn: Schumacher vender tilbage til start

Formel 1 fejrer 25 års jubilæum for tyskerens 1. sejr

Mick Schumacher er i næste weekend  stand in for sin syge far på Spa (Foto: AP)
Mick Schumacher er i næste weekend stand in for sin syge far på Spa (Foto: AP)

Schumacher er i næste uge tilbage, hvor Schumacher-æraen blev født og senere startet.

Stedet er verdens mest elskede racerbane, den belgiske Formel 1-bane Spa-Francorchamps i Ardennerne.

Den 7 dobbelte formel 1-verdensmester, Michael Schumacher har ikke rejst fra sygelejet efter den forfærdelige skiulykke for godt 3 1/2 år siden.

Det er næste generation i form af sønnen, den 18-årige Mick Schumacher, selv er i gang med en karriere i Formel 3, der skal være stand-in for faderen og køre den Benetton Ford, som faderen kørte til den første af i alt 91 Grand Prix-sejre.

Året forinden havde den 22 årige Mercedes-juniorkører debuteret på den samme bane i en Jordan i en aftale mellem Mercedes og det engelske team et par måneder efter, at Michael Schumacher havde kørt 24 timers timer på Le Mans i et Mercedes-team, som  også havde Kurt Thiim i line-uppet.

Selv om Michael Schumacher aldrig fik kørt en meter i det belgiske Grand Prix på grund af koblingsproblemer, havde han nået at imponere så meget i kvalifikationen med den 7. hurtigste tid, at Benetton-Ford, forløberen for det nuværende Renault-team, bogstaveligt 'stjal' ham.

Jordan prøvede efterfølgende at få en britisk domstol til at erklære den kontroversielle aftale ugyldigt, men tabte, så Michael Schumacher kunne køre videre for det farverige italienske modeteam og vinde sine to VM-titler, inden karrieren for alvor tog fart hos Ferrari og sluttede hos Mercedes.

Det er 25 års jubilæum for den første sejr, og det er anledning til Schumacher-opvisningen på den 7 km lange bane.

Schumacher giver penge til spillerkøb

Tidligere på året var Schumacher-junior i faderens fodboldtrøje, da Formel 1-feltet spillede den årlige velgørenhedskamp i Monaco mod Prins Alberts 'stjernehold', der tidligere har haft Tom Kristensen og Wilson Kipketer på banen.

Michael Schumacher er kendt for at være inkarneret FC Köln-tilhænger lige som den førende i årets VM, Sebastian Vettel er Eintracht Frankfurt-tilhænger.

Den dobbelte verdensmester Fernando Alonso har aldrig lagt skjul på, at han er til Real Madrid og ikke Barcelona,

Herhjemme har Kevin Magnussen ikke afsløret, om han er til FCK eller Brøndby, men den 9-dobbelte Le Mans-vinder, Tom Kristensen er så vidt muligt meget til stede, når barndomsbyen Hobro er i aktion.

Danmarks største racernavn har også haft fodboldspillerne til brunch, og han har også været nede ved bussen inden afrejsen til en udekamp for at levere en pep-talk.

Pengeafpresser truede Schumachers børn

Tyskland græder: I chok over nationens store helt

Et år efter ulykken: Stadig slør over Schumachers chancer