Annonce:
Annonce:

Sportens mest udskældte får sædet hos farmand

Formel 1's mest oplagte kørerskift er endelig bekræftet - Lance Stroll kører for Racing Point Force India i 2019

Annonce:
Følg Formel 1

Canadiske Lance Stroll bliver teamkammerat med Sergio Perez hos Force India i 2019.

Det mest overraskende ved den nyhed er, at sæsonen skulle overstås, før Formel 1's mest indlysende kørerskifte blev annonceret. Lance Stroll kørte sågar Pirelli-test for det lyserøde team efter Abu Dhabis Grand Prix.

Uden at det afstedkom en pressemeddelelse.

Farmand Lawrence Stroll stod i spidsen for det konsortium, som i sommer overtog konkurstruede Force India. Siden da har skiftet været en realitet og var kommet allerede i løbet af den forgangne sæson, hvis der havde været plads til Esteban Ocon andetsteds på gridden.

Den talentfulde franskmand ender med sorteper og skal være tredjekører for Mercedes næste år med blikket fast rettet mod Valtteri Bottas sæde.

Teamchef Otmar Szafnauer udtaler:

Annonce:

- Det giver os en spændende opstilling med det perfekte miks af ungdom, talent og erfaring. Lance er kun 20 og har allerede to års F1-erfaring så vel som et podie og en start fra første række.

I den våde kvalifikation på Monza i fjor kvalificerede Lance Stroll sig som firer, men startede toer (og sluttede syver), fordi ni kørere havde straffe med sig.

Samme år i det bizarre race i Bakus gader blev han treer - rent faktisk overhalet få meter før mål af Valtteri Bottas - med lidt hjælp fra al kaosset. Der var her, at Sebastian Vettel med vilje kørte ind i Lewis Hamilton, og Force India kunne have vundet, hvis ikke teamkammeraterne havde presset hinanden i muren.

doc72wje4i04sp45pnynbf.jpg 

 

F1-kabalen går op: Han tager det sidste sæde

Kevin bander over F1-monopol: - Bare et lortedæk

Hamilton leverer elegant sviner til forkælet kollega

Lance Stroll er en udskældt kører, fordi han er repræsentant for en udvikling, hvor milliardærer køber deres sønner ind i sporten.

Annonce:

Han kom tidligt i Formel 1 via et Formel 3-mesterskab og farmands penge. I sin første sæson var han hos Williams noget langsommere end erfarne Felipe Massa. I point slog han rookien Sergej Sirotkin i denne sæson, men ikke under kvalifikation.

Talent har han, men familiens formue køber tålmodighed, andre kørere ikke får. Den interne duel mod Sergio Perez bliver en af de rigtig interessante i 2019.

Det er så i øvrigt mod farmands team og Liberty Media, at Haas henover vinteren kæmper en kamp i kulissen om op mod 400 millioner kroner.

Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

Hvor dybt falder de? F1-giganter på afveje

På kollisionskurs: F1's nye arvefjender

Debriefing fra Abu Dhabi: Haas kæmper for 400 millioner - anklaget for hykleri

Embed: Formel 1 kørermarkedet 2019 (tool)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: