Stærkere end nogensinde: Derfor bliver Kevins efterår en succes

Der er kun godt en uge til det klassiske formel 1-løb i Belgien, og de danske formel 1-eksperter John Nielsen og Jason Watt spår Kevin Magnussen udmærkede chancer. Både på kort og lang sigt

Sultne Formel 1-fans kan efterhånden godt begynde at slikke sig om munden. Om godt en uge starter det klassiske ræs i chokolade-landet Belgien, hvor Spa danner ramme for det 12. grandprix i år.

Kevin Magnussen har levet op til forventningerne - men heller ikke mere indtil videre.

Den danske racerstjerne har et godt forhold til sin teamkammerat Romain Grosjean. Men på banen er det stadig vigtigt, at han ender over franskmanden.

Den danske formel 1-ekspert John Nielsen ser frem mod de resterende ni løb og spår Kevin Magnussen gode muligheder for at ende højere end sin teamkammerat, når det sidste løb i Abu Dhabi er kørt.

- Han har én at måle sig med, og det er ham. Jeg tror, at han kører lige op med ham, og jeg tror, at han slår ham i sidste ende.

Ekstra Bladets egen formel 1-ekspert Jason Watt er enig med John Nielsen.

 - Der er en god mulighed for det. Der er forfriskende lidt imellem dem, så det kan blive held og tilfældigheder, som afgør det, mener han.

doc6ulmwl0qz0y16oyfmfyh.jpg

Men for at dette kan opnås, er der nogle succeskriterier, som Kevin Magnussen skal overholde.

 - Han er etableret på Haas og har allerede sin fremtid på plads for næste sæson. Derfor er det vigtigt, at han er stærk og professionel. Det er han ved at være seriøs med det, han laver, siger John Nielsen.

Mentalt stærk
Kevin Magnussen har en flerårig aftale med Haas. Dermed kan han for første gang i Formel 1-regi ’slappe af’ i løbet efteråret. Derfor er der heller ikke så meget pres ham for at ende over Romain Grosjean.

 - Det er ikke så vigtigt, hvem der ender højst af dem. Det er vigtigere, at han forstår setuppet og samarbejdet med ingeniørerne, forklarer Jason Watt.

Jason Watt underbygger det samtidig med, at Kevin er mentalt stærkere end nogensinde. Hidtil i danskerens Formel 1-karriere har der rumsteret en masse polemik i Renault og McLarens bagland. Men dette er ikke tilfældet hos Haas, hvilket vil komme den danske stjerne til gode.

Til gengæld skal det ikke blive en hvilepude for ’K-Mag’.

 - Han har aldrig prøvet denne situation før. Man kan frygte, at han slapper mere af og ikke finder det så vigtigt med resultaterne. Men det sker ikke, tror jeg, siger Jason Watt.

10.8976226r.jpg 

Point på kontoen
Det kommende løb i Belgien har den danske racerkører ikke gode mindre fra. Sidste år måtte han således udgå af grandprixet efter et grum ulykke.

Men både John Nielsen og Jason Watt spår Haas’ duo gode muligheder.

- Hans evner bliver testet til det yderste, men jeg tror, at han kan stå distancen. Midterfeltet er utrolig tæt i Formel 1, så det kan blive alt fra en 7. til en 18. plads. Det handler om formen på dagen, siger John Nielsen.

Jason Watt er dog mere optimistisk, når det kommer til Kevin Magnussens muligheder. Tidligere frygtede han Spas langside, da Haas ikke har vist sig stærke i sådanne situationer. Men i Aserbajdsjan gjorde Kevin pessimisten til skamme. Dermed kan Jason Watt se point i krystalkuglen.

 - Succeskriteriet for de to kommende løb må være seks point, siger Ekstra Bladets ekspert.

Selv Lewis Hamilton var bekymret for Kevin Magnussen ovenpå den voldsomme ulykke sidste år. Hør englænderens reaktion herunder:

Som far, så søn: Schumacher vender tilbage til start

Efter 'beskidte' beskyldninger: Ekspert frikender Kevin