Stakkels Ole: Fejrer unik dansk F1-milepæl med overarbejde

Red Bull Racing runder 250 grandprixer i Monaco; den danske mekaniker Ole Schack har som en ud af kun to teammedlemmer deltaget i dem alle

Følg Sport
Følg Formel 1

MONACO (Ekstra Bladet): Red Bulls danske stjernemekaniker Ole Schack fortjente egentlig en stille lørdag aften i Monaco, hvor han over en kølig pils kunne glæde sig over en blå front til søndagens grandprix.

Som er helt særligt for både den 39-årige sønderjyde og paddockens frækkeste topteam, der på sin Energy Station midt i Monacos luksuriøse havn fejrer 250 løbs jubilæum.

Kun to teammedlemmer har været med hele rejsen og arbejdet til samtlige grandprixer, siden Jaguar fra 2005 blev til Red Bull Racing.

Den ene hedder Christian Horner og er teamchef. Den anden er fra Sønder Hygum i Sønderjylland og er mekaniker …

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer
 

Helt som ventet var Red Bull stærkest i Monacos gader, men det var Daniel Ricciardo, som beviste det med den hurtigste tid nogensinde i fyrstedømmet.

I Max Verstappens side af garagen, hvor Ole Schack huserer, udviklede lørdagen sig til lidt af en skuffelse.

Hollænderen crashede i slutningen af tredje træning med så omfattende skader, at trods en intensiv indsats fra Ole Schack og kollegaerne lykkes det dem ikke at få raceren klar til tidtagning.

Så Max Verstappen starter allersidst i et løb, hvor det hollandske fænomen burde have sikret som minimum et podie og kunne have kørt med om sejren.

Daniel Ricciardo satte uofficiel banerekord i Monaco. Foto: Jan Sommer
Daniel Ricciardo satte uofficiel banerekord i Monaco. Foto: Jan Sommer
 

I det hele taget er han kommet skævt i gang med sin fjerde sæson i Formel 1, hvor Max Verstappen i samtlige løbsweekender indtil videre har været involveret i ulykker.

Hos et topteam som Red Bull får mekanikerne bonus for sejre - ikke overarbejde!

Stakkels Ole ...

Danskerens imponerende karriere hos Red Bull kan du blive meget klogere i denne feature om den mest succesrige dansker i Formel 1 (+).

Ole Schacks tre største stunder hos Red Bull

Med på podiet: Under en raceweekend i 2012 i Ungarn tabte Ole Schacks far kampen mod kræft. Så Christian Horner besluttede, at den danske mekaniker skulle modtage trofæet på Red Bulls vegne næste gang, teamet vandt. I Singapore stod han skulder ved skulder på podiet sammen med Sebastian Vettel, Fernando Alonso og Jenson Button.

Første VM-titel: Fire VM-titler har sønderjyden vundet sammen med Sebastian Vettel. Den første var noget helt særligt. Egentlig var Fernando Alonso og Mark Webber favoritterne til at vinde i 2010, hvor hele fem kørere havde chancen for løbe med mesterskabet. Som outsider overstrålede Vettel alle i Abu Dhabi

Dobbeltsejr til Red Bull: Første grandprix-sejr til Red Bull kom i 2009 på Shanghai International Circuit, hvor Sebastian Vettel konverterede sin første pole-position for teamet. Tilmed blev teamkammeraten Mark Webber toer. En weekend, Ole Schack og Red Bull aldrig glemmer.

Katastrofe for Haas: Handicappet før start

Laver Ferrari tricks? Spøjst motorskift hos Haas

Lækkert gensyn: Babes vender tilbage til F1-grid

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+