Storartet Schumacher-nyhed: Siger tak på helt speciel måde

Som en tak til Michael Schumachers mange fans, har familien til Formel 1-ikonet besluttet, at der bliver gratis adgang til Michael-Schumacher-Museum, når dette åbner i Köln i 2018

Mens der fortsat er stille, når det gælder officielle udmeldinger vedrørende Michael Schumachers helbredsmæssige forfatning, er der nu alligevel kommet godt nyt til tyskerens mange fans.

For samtlige af verdens mange tilhængere af fart-fænomenet kan se frem til at komme helt tæt på tyskerens enestående karriere, når der i april næste år åbner et Michael-Schumacher-Museum i Köln. Her vil entréen ifølge Schumachers manager, Sabine Kehm, være gratis.

Schumacher-familien vil på den måde sige tak til de mange, som har givet støtte verdens mest vindende Formel 1-verdensmester i en svær tid. Og dem er der mange af. Den tidligere Ferrari- og Mercedes-stjerne følges f eks. af flere end 1,5 millioner mennesker på Facebook

Her har der med jævne mellemrum kommet nye informationer om Michael Schumacher, men der er mest tale om hyldest og reference til tidligere triumfer, for ingen kan eller må fortælle om hans tilstand.

Det er over tre år siden, at tyskeren i stor hemmelighed blev flyttet fra universitetshospitalet i Grenoble til bopælen på bredden af Geneve-søen i Schweiz. Herfra har der været larmende stilhed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

16.00328903.jpg 

En hilsen fra familien
Familien har været tilbageholden med nyt, men af og til er der kortvarigt skiftet gear i kommunikationen til omverdenen.

Som da Schumachers tidligere Ferrari-chef og mangeårige ven, Ross Brown, efter kvalifikationen til weekendens Formel 1-grandprix i Belgien, udtalte sig, da Lewis Hamilton havde tangeret Schumachers rekord for pole positions.

- Jeg er her for at overgive en meget speciel besked fra Schumacher-familien, som vil lykønske dig med at tangere Michaels rekord. Som han altid sagde, er rekorder til for at blive slået. Så de ønskede at sige særligt tillykke, lød det fra Brawn.

Han vil givetvis også være en af de mange, der om mindre end et år vil besøge det museet, som får adresse i den gamle Butzweilerhof Lufthavn. En flyveplads, der ikke har været i brug i 50 år, men snart vil omdannes til et rent Mekka for Michael Schumacher-fans.

Museumshallen på 50.000 kvadratmeter skal f.eks. huse de syv Formel 1-racere, som gjorde Schumacher til den mest succesrige Formel 1-kører nogensinde.

Ikke bare målt på VM-titler, men også i Grand Prix-sejre, podieplaceringer, føringsomgange og hurtigste omgange. Der vil komme til at holde en Benetton-Ford fra 1994, en Benetton-Renault fra 1995 og fem udgaver af Ferrari-racere fra 2000 til 2004.

Artiklen fortsætter under billedet ...

58315121.jpg 

Massevis af succes-inventar
Det er alle sammen biler, som Michael Schumacher i forvejen er ejer af, og det har altid været hans plan, at bilerne en dag skulle til offentligt skue.

Museet vil også komme til at rumme affekter som hjelme, køredragter, pokaler og andre essentielle elementer fra de 19 år, den verdenskendte stjerne begik sig i Formel 1.

Udover at kunne melde ud om fri entré er det i følge manageren en glæde for familien, at Michael-Schumacher-Museum vil komme til at ligge bare 30 km fra tyskerens hjemby Kerpen.

Det var 29. december 2013, at Michael Schumacher forulykkede på ski, da han var på tur med sønnen Mick.

Den unge Formel 3-kører ærede på smukkeste vis sin far i weekenden, da han kørte Schumachers tidligere Benneton-racer rundt på Spa-banen i forbindelse med Belgiens Grand Prix.

Det foregik for at markere, at det er 25 år siden, at Michael Schumacher vandt sin første Grand Prix-sejr.

Se interview med Mick Schumacher om den specielle oplevelse her:

Som far, så søn: Schumacher vender tilbage til start

Schumacher flyttet i smug

Rystende besked: Tør ikke sige, om Schumacher overlever

Efter grotesk team-duel: Nu truer ledelsen med udelukkelse!