Store forventninger fra endnu en rival: Haas overrasker

- Vi er ikke så dårlige, som vi ser ud til, siger Force Indias Sergio Perez, der forventer at skulle kæmpe mod McLaren, Renault og Haas om at være fjerdebedst

Force Indias' Sergio Perez tror på, at Kevin Magnussen og Haas  har en chance for at blande sig i kampen om placeringen som det bedste hold - af dem uden for top 3. Foto: Scanpix/Ritzau
Force Indias' Sergio Perez tror på, at Kevin Magnussen og Haas har en chance for at blande sig i kampen om placeringen som det bedste hold - af dem uden for top 3. Foto: Scanpix/Ritzau

MELBOURNE (Ekstra Bladet): To Haas-racere blandt de ti forreste på startgridden (Q3) er et af sæsonens erklærede mål. Som Romain Grosjean konstaterede i Australien, bliver opgaven ikke nemmere af, at Mercedes, Ferrari og Red Bull sætter sig på de seks første pladser.

Intet er ændret på den front til den nye sæson.

Men placeringen som fjerdehurtigste team har mange bejlere. Og torsdag meldte Force Indias Sergio Perez sig ind i koret af dem, som tror, Haas F1 Team har en chance for at blande sig i kampen.

- Du har McLaren, som har skiftet motor, du har Renault, som virkelig har lukket hullet. De to hold har klart flere ressourcer end os. Og så har du Haas, der var testens kæmpe overraskelse. Midterfeltet er blevet rigtigt stærkt, sagde mexicaneren på sit pressemøde før sæsonens første grandprix.

- Hvad de formåede i Barcelona, var testens største overraskelse. Hvad de var i stand til på en enkelt omgang. Vi får at se her, hvor alle er, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Force India blev firere sidste sæson og fristede en anonym tilværelse under test ligesom i fjor. Det økonomisk pressede team testede med en bil, som mindede meget om sidste års udgave.

Først i Melbourne benytter de 2018-raceren, der skulle være et halvt sekund hurtigere, end hvad de kørte rundt med til vintertest.

- Vi er ikke så dårlige, som vi ser ud til. Især med den opgradering vi har med her. Der er grund til optimisme. Faktisk tror jeg, at vi er bedre, end vi forventede, siger Perez.

Renault sigter efter toppen af midterfeltet og fjerdepladsen i konstruktør-VM. Hvorvidt de kan være ‘best of the rest’ allerede fra start er Nico Hülkenberg usikker på.

- Jeg ved ikke, om det er realistisk fra start, men det er vores mål. McLaren er formentlig en konkurrent. Alle siger til mig, at Haas også ser stærke ud. Helt ærligt, jeg ved det ikke. Man famler altid lidt i mørket under test, og jeg så ikke på de andres omgangstider, siger tyskeren til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

McLaren havde også sine udfordringer under test og var ramt af en del tekniske problemer. De er løst - siger de - og superstjernen Fernando Alonso holder ikke igen med spådommene.

I starten af året vil den slumrende kæmpe ikke være i stand til at matche Red Bull, som ellers benytter samme Renault-motor. Men spanieren regner med, at de hurtigt kan køre med om top fem-placeringer.

- Forventningerne er altid høje, for vi er McLaren, og vi skal levere bedre resultater end i de seneste sæsoner:

- Denne weekend vil være vores laveste niveau i år. Vi vil forbedre os meget. Vi bør være det team, som gør størst fremskridt relativt i forhold til de andre hold, fordi integrationen af en ny motorenhed kræver tid. Jeg forventer, at McLaren vil være meget stærke i anden halvdel af sæsonen, siger han.

Haas-chef stiller stort krav til Kevin: - Så kan alt ske

Afviser Kevins kritik: 'Det er barnligt'