Storhold 'pinligt' langsomme mens Haas imponerer

Robert Kubica var tilbage i Formel 1-raceren hos Williams, som opfører sig helt håbløst - Haas igen 'best of the rest' i tredje træning

BARCELONA (Ekstra Bladet): For første gang i syv år tog Robert Kubica del i en grandprixweekend, da polakken kørte første fredagstræning for Williams.

En rallyulykke spolerede den ellers lovende Formel 1-karriere, og han var i spil til et sæde denne sæson, men måtte nøjes med en reservetjans.

For Williams-fans var der ikke meget opløftning. Erfarne Kubica fik ikke meget mere ud af bilen end Lance Stroll og Sergej Sirotkin. 

Trods opgraderinger var der hæderkronede team klart langsomst.

- Jeg følte mig pinligt berørt, da jeg kørte, for det var så svært, og jeg følte mig så langsom visse steder. Men vi kunne ikke gøre mere, sagde Kubica efter sessionen. 

- Udover at være langsomme var det næsten umuligt at holde bilen på banen. Det er noget, vi skal have ændret. 

- Jeg er tilfreds med sessionen, og hvordan jeg reagerede på svære betingelser og svær balance. Det lyder mærkeligt, at man kan være glad for P19, men jeg er glad. Jeg var mere følelsesladet sidste år, da jeg for første gang hoppede i bilen (til test). Det er allerede sjette eller syvende gang, jeg kører en F1-bil, så det er ved at blive mere naturligt, hvilket er godt, siger den populære polak, som har en sejr og 12 podier på sit F1-cv.

doc6zmep7boulvh8k4c6en.jpg 

Resten af træningerne gik ikke meget bedre for Williams, som med afstand var dårligst.

Mere positivt ser det ud hos Haas, som ligger til i kampen om at være bedst i midterfeltet.

Haas-duoen fortsætter med at imponere og tyder på at være ‘best of the rest’. Kevin Magnussen kørte sjettehurtigste tid med teamkammeraten Romain Grosjean efter sig. Max Verstappen satte dog kun en tid på medium, så reelt er duoen syver og otter.

Franskmanden har mere fart at gøre med, hvis han kan holde sig ude af grusgravene, hvilket ikke lykkes for ham i det sidste stint.

doc703k3u2l9nnc609cis.jpg

Irriteret boss: 'Alle føler, de har ret til at hakke på Kevin'

Kostbar Haas-fejl (formentlig) fikset

Sidste F1-sæde på plads: Men comeback-darling lurer i kulissen

Tredje træning sluttede tidligt, da Brendon Hartley sendte sin Toro Rosso i væggen i et grimt crash. Bilen brækkede i to, da marshalls forsøgte at løfte den op på en ladvogn, så den bliver ikke klar til tidtagning.

Mercedes ser ud til at have fordelen over Ferrari før lørdagens kvalifikation. Den starter klokken 15 og kan følges live på ekstrabladet.dk.

Se Hartleys voldsomme crash her

Spillet om Kevins kontrakt: Ferrari-flirt presser Haas

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Han sidder med alle data: Her er Kevin bedst

F1 Live resultater 2018

32 kommentarer
Vis kommentarer