Stort medie kårer: Han var årets værste Formel 1-kører

Britiske BBC har bedt sine læsere pege på de bedste kørere og de største skuffelser i Formel 1 i 2016. Kevin Magnussen placeret lunt midt i feltet

Følg Formel 1

Mens Lewis Hamilton, Max Verstappen og Nico Rosberg var de bedste Formel 1-kørere i år, var brasilianeren Felipe Nasr den værste.

Det fastslår mægtige BBC's læsere, seere og lyttere i en afstemning, hvor de har udpeget deres kører-top 3. Nasr blev færrest gange af alle udpeget som læsernes favoritkører i 2016.

- Indtil vi nåede til Interlagos (grandprixet i Brasilien, red.), havde 2016 været et 'undervældende' år for Felipe Nasr, siger BBC-kommentator Tom Clarkson, som har peget på Nasr som 'årets skuffelse'.

- Ofte udkvalificeret af sin holdkammerat Marcus Ericsson leverede han ingen nævneværdige præstationer før Brasilien, siger Clarkson, som vender tommelen opad i respekt for Nasrs 'spektakulære' niendeplads i Brasilien.

Kevin Magnussen er nummer 13 på listen og forlader altså sæsonen på en hæderlig midterposition.

Flest læsere peger på Lewis Hamilton som årets bedste kører, mens unge Max Verstappen og verdensmester Nico Rosberg følger på de næste pladser.

Hamilton fik 38 procent af stemmerne, hvis samlede antal BBC ikke gør rede for. Verstappen fik 37 procent, mens Rosberg fik 14 procent af stemmerne.

Afstemningen om 'årets skuffelse' vandt Sebastian Vettel med 26 procent af stemmmerne. Vettel er givetvis også selv skuffet over sæsonen, hvor han ikke vandt et løb.

I stedet sikrede han sig uheldig opmærksomhed med sin umisforståelige besked under grandprixet i Mexico til løbsdirektør Charlie Whiting: 'Fuck off! Helt ærligt. Fuck off! lød det over radioen fra Vettel, da Whiting ikke skred ind til Vettels fordel i en tvist med Verstappen.

Daniil Kvyat (23 procent) og Esteban Gutierrez (6 procent) er de næste på listen over 'årets skuffelse'. I den afstemning ender Kevin Magnussen på en 15. plads.

Se Kvyat i en af hans mange ulykker her:

Mercedes-rokade på plads: Sådan påvirker det F1 i 2017

Skaffede 260 millioner til holdet: Nu vil de af med ham

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind