Stort tab for Kevin: - Det er lidt af en mavepuster

Kevin Magnussen har mistet en tæt kollega til McLaren og fortæller, at det får en betydning

Se højdepunkter fra løbet i Abu Dhabi her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix

I Formel 1 arbejder kørerne tæt sammen med sine ingeniører, da de har en stor betydning for, hvordan man præsterer.

Op til denne sæson skal Kevin Magnussen lære en ny ingeniør at kende.

Tilbage i december kunne Ekstra Bladet fortælle, at Magnussens performance-ingeniør gennem 62 grandprixer for Haas, José Manuel Lopez, stopper.

Han skal i stedet arbejde for Lando Norris og McLaren, hvor den spanske ingeniør har sikret sig en bedre kontrakt.  

Tabet af ingeniøren til en af konkurrenterne hjælper ikke på Magnussens muligheder for at levere en bedre sæson end den skuffende i 2019.

- Selvfølgelig får det en betydning, for det er en ingeniør, der kender mig rigtig godt. José og jeg har arbejdet sammen i tre sæsoner, og han er faktisk den ingeniør, jeg har haft i længst tid gennem min karriere.

- Henover tre sæsoner lærer man hinanden rigtig godt at kende, så det er lidt af en mavepuster at skulle starte med en helt ny, siger Kevin Magnussen til TV3 SPORT.

Kevin Magnussen gav sin ingeniør sin kørerdragt med denne tekst som farvelgave: 'Thanks for 3 fantastic years. I learned a lot from you and I really think you are a fantastic engineer, and I know you will do great at McLaren. Vamos'.
Kevin Magnussen gav sin ingeniør sin kørerdragt med denne tekst som farvelgave: 'Thanks for 3 fantastic years. I learned a lot from you and I really think you are a fantastic engineer, and I know you will do great at McLaren. Vamos'.

Beslutningen om, hvem der bliver Kevin Magnussens nye performance-ingeniør er stort set truffet.

- Jeg kan ikke fortælle dig det endnu. Det ligger fast ved udgangen af ugen, oplyser teamchef Günther Steiner til Ekstra Bladet.

At miste en ingeniør er ikke uvant for Magnussen. Efter 2018-sæsonen sagde han farvel til løbsingeniør Giuliano Salvi.

19. februar begynder Haas og de andre teams at teste raceren i Barcelona inden sæsonen, der begynder med første løb 15. marts i Australien.

Kevin Magnussen skal igen have ny ingeniør. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen skal igen have ny ingeniør. Foto: Jan Sommer

Trods starten i Sebring kan Jan Magnussen i år komme til Formel 1-premieren i Melbourne, da der i år ikke er datosammenstød. (Foto: Jan Sommer) Motorsport Far snupper en dobbelt op

Kevin og Jan Magnussen var i Cirkusbygningen i København for at tale om far-søn-relationen og deres forhold til motorsport. Foto: Jan Sommer Formel 1 Magnussen indrømmer: - Det er lidt en joke

Sebastian Vettel kan sætte gang i en større rokade, hvis tyskeren enten går på pension eller stopper hos Ferrari. Foto: Jan Sommer Sport Rokade lurer: Orkanvarsel i Formel 1

Et hybrid mellem Kevin Magnussen og Romain Grosjean ville være tæt på en perfekt racerkører, mener Ayao Komatsu (t.h.). Men begge har områder, hvor de kan forbedre sig. Foto: Jan Sommer Sport Han har alle data: Her skal Kevin forbedre sig

35 kommentarer
Vis kommentarer